S. Arabistan'dan kritik itiraf! Petrol üretimi yarı yarıya düştü

Rus Kommersant gazetesi, Suudi Arabistan yönetiminin devlet petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki büyük tesise silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile yapılan saldırılar sonrasında petrol üretiminin yüzde 50 düştüğünü resmen kabul ettiğini bildirdi.

S. Arabistan'dan kritik itiraf! Petrol üretimi yarı yarıya düştü
S. Arabistan'dan kritik itiraf! Petrol üretimi yarı yarıya düştü
GİRİŞ 15.09.2019 16:48 GÜNCELLEME 15.09.2019 16:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Gazetenin Suudi Basın Ajansı'na (SPA) dayandırdığı haberinde, Saudi Aramco'ya ait iki büyük tesise yönelik SİHA saldırıları sonrasında günlük petrol üretiminin 5.7 milyon varil azaldığı kaydedildi.

 

 

Habere göre Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Selman El Suud, petrol üretiminin yüzde 50 oranında azaldığını doğruladı.

STOKLAR YARI YARIYA DÜŞECEK

 

 

“Patlamalar ayrıca yan ürün olan gazın günlük üretiminin, 700 bin varil sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) üretilmesi için kullanılan yaklaşık 2 milyar fit küp azalmasına yol açtı, bu nedenle etan ve LNG stokları yarı yarıya düşecek” diyen Selman, yerel yakıt ve gaz pazarının zarar görmediğini, kayıpların bir kısmının yedek depolardan telafi edileceğini kaydetti.

Diğer yandan Reuters, ABD Enerji Bakanlığı sözcüsü Shaylyn Hynes’in açıklamalarına atıfla Washington’ın petrol pazarındaki istikrarı sağlamak için elindeki stratejik petrol rezervlerini devreye sokmaya hazır olduğunu yazdı.

Daha önce Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) rafinerilerdeki patlamaların dünya petrol pazarlarını etkilemediğini açıklamıştı.

YORUMLAR 4
  • Halis 4 yıl önce Şikayet Et
    gerçekten çok büyük entrikalar oynanıyor. suudilerin başında cahil bir prens var. her halükarda ulkesini felakete sürükler.
    Cevapla
  • Yalancılar 4 yıl önce Şikayet Et
    Silah alacak bir sürü paranız var. Koruyacak adamınız mı yok.Petrole zam yapmak için bir sürü bahane
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha dur.1 tane kuru ekmeğe muhtaç olacağın günler yakında prens salman.Müslümanların hakkı olan nimeti batıya peşkeş çekiyorsun.Sana ancak dilencilik yakışır.Bu gidişin sonu orası
    Cevapla
  • M.T 4 yıl önce Şikayet Et
    BAE -Suud ayrışmasını derinleştirmek için imkanımız yok mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi