ABD'nin sözde barış planını reddeden bildiri imzalandı

Faslı birçok alim, aydın ve akademisyen, ABD Başkanı Donald Trump'ın sözde barış planı reddeden bir bildiri imzaladı.

ABD'nin sözde barış planını reddeden bildiri imzalandı
ABD'nin sözde barış planını reddeden bildiri imzalandı
GİRİŞ 30.01.2020 18:54 GÜNCELLEME 30.01.2020 18:54

Aralarında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Ahmed er-Raysuni, Normalleşmeye Karşı Fas Gözlemevi Başkanı Ahmed Viyhman ve İslam alimi Abdullah Nehari'nin de bulunduğu onlarca alim, aydın ve akademisyenin imzaladığı bildiride, Filistin halkının ve Müslümanların haklarının desteklendiği belirtildi.

"Bu planı reddediyoruz. ABD'nin tüm planları, Filistin davasını tasfiye etmeyi ve Siyonizm'in kazanmasını amaçlamaktadır." ifadelerine yer verilen bildiride, Kudüs, Filistin ve Mescid-i Aksa'nın dini konular olduğu ve kimsenin bunlar üzerinden "ticaret yapmaya" ya da bu meselelerde ödün vermeye hakkı olmadığı vurgulandı. 

ABD'NİN SÖZDE BARIŞ PLANI

ABD Başkanı Trump, 28 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da düzenlediği ortak basın toplantısında, tek taraflı sözde Orta Doğu barış planını kamuoyuna açıklamıştı.

Sözde barış planı kapsamında, Kudüs'ün İsrail'in "bölünmez" başkenti olarak kabul edileceğini ifade eden Trump, planın bağımsız bir Filistin devleti ve Filistinliler için "son şans" olduğunu iddia etmişti.

Netanyahu ise planı, "İsrail için çok büyük ve tarihi bir kazanım" şeklinde nitelendirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı