Almanya'daki koronavirüs vaka sayısı açıklanandan 10 kat daha fazla

Alman araştırmacılar, ülkede açıklanan resmi rakamdan 10 kat daha fazla vaka olduğunu belirtti. Yapılan araştırmaya göre; Almanya'daki gerçek vaka sayısı 1 milyon 800 binden fazla olabilir.

Almanya'daki koronavirüs vaka sayısı açıklanandan 10 kat daha fazla
Almanya'daki koronavirüs vaka sayısı açıklanandan 10 kat daha fazla
GİRİŞ 04.05.2020 16:41 GÜNCELLEME 05.05.2020 09:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Almanya'daki Bonn Üniversitesinden bir grup araştırmacı, ülkede yeni tip koronavirüs ölüm oranının en fazla olduğu Heisenberg'de bir saha çalışması yaptı. Araştırmacılar, "ülkede açıklanan resmi rakamdan 10 kat daha fazla vaka olduğu" sonucuna vardıklarını açıkladı.

 

Henüz bir bilimsel dergide yayımlanmayan ancak ilk sonuçları kamuoyu ile paylaşılan araştırmaya göre; hiçbir belirti göstermeyen kişilerin, salgının daha da yayılmasındaki en büyük tehlike olduğu belirtildi.

Alman virologlar Hendrik Streeck ve Gunther Hartmann'ın başında olduğu ekip, toplam 919 kişiden kan örnekleri ve burun sürüntüleri alıp antikor testleriyle analiz etti. Yapılan testlerde ortaya çıkan pozitif sonuçların oranı, Heisenberg'de meydana gelen Kovid-19 ölümleri ve ülke çapındaki ölüm oranı arasında bir modelleme ile olası vaka sayısı hesaplandı.

 

Araştırmacılar, ortaya çıkan yayılma oranının tüm ülkeye göre düşünüldüğünde, 1,8 milyon kişinin enfekte olabileceği sonucuna vardı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 24
  • doğrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece almanya değil heryerde 10 katıdır o halde. hastalanmayanlar hayatlarına normal devam ettiğinden bu virüs bu kadar yayıldı.
    Cevapla
  • Enso 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanlar sayıları saklıyor. Bizim sazanlar ise “Ama Almonyoa daha az ölüü vaar” diye yaygara koparıyor. Maksat yine fitne fesat ve Ülkeyi küçük düşürmek.
    Cevapla
  • Dahi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sakın bu yaz dış turizmi açmayın .nereye giderse gitsinler.2 aydır evdeyiz.bitsin bu hastalık.
    Cevapla
  • Ern 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, çok doğru bir yorum.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret almanya kim tutar seni pkk sevicileri
    Cevapla
  • k o c 4 yıl önce Şikayet Et
    almanların mantıgı yaşlılar ölsün yabancı yaşlı lara genclere saten bakmayız ölürler ülke yaşlılardan ve yabancılardan temizlenir mantık bu orda yaşayan biri olarak söylüyorum
    Cevapla
  • doğrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    yaşlanmış olanlar değil orta yaşlılar dönerse ekonomiye faydası olur.
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence yaşlanan gurbetçiler türkiyeye geri dönüp ordaki tecrübe ve birikimleriyle burda birşeyler yapmalı ülkemizin buna çok ihtiyacı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
ABD silah pazarını Türkiye’ye mi kaptırdı?