Türk gemisini basan Almanya'dan Türkiye açıklaması! Ankara'dan jet yanıt

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Akdeniz'deki Türk gemisine baskın sırasında Alman askerlerinin doğru davrandığı saçmalığına sarılarak, Türkiye'nin yönelttiği suçlamaların haksız olduğunu savundu. Türkiye'nin protesto notasını reddettiklerini belirten Alman Bakan'a cevap Hulusi Akar'dan geldi.

GİRİŞ 24.11.2020 16:21 GÜNCELLEME 25.11.2020 08:13
Bu Habere 160 Yorum Yapılmış

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, İngiliz haber ajansı Reuters'e verdiği demeçte, dün Alman askerlerin hukuksuz şekilde Türk gemisine yaptığı baskını değerlendirdi.

 

Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye'nin bir Alman fırkateynin Akdeniz'deki AB askeri misyonu adına Türk gemisine çıkarma yapmasına yönelik eleştirilerinin haksız olduğunu söyledi.

"Alman askerler son derece doğru davrandı. AB misyonu olan Irini Harekatının verdiği yetkileri tam olarak uyguladılar. Bu suçlamalar temelsizdir" diyen Alman Bakan, askerler aleyhindeki iddiaların haksız olduğunu söyledi.

Annegret Kramp-Karrenbauer, Türkiye'nin Almanya için NATO'da önemli bir partner olduğu kaydetti.

TÜRKİYE'DEN JET YANIT

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Alman Bakan'ın sözlerine yanıt vererek, "Irini Harekatı başlangıcından beri sakat doğmuş bir harekat. Uluslararası hukuk tarafından sağlam temellere dayanmıyor. Türk ticari gemisinde hukuk dışı arama olayı tamamen uluslararası hukuka aykırı, teamüllere aykırı şekilde icra edilmiş, yanlış yapılmıştır. Maalesef müttefiklerimizin açıklamaları tam olarak gerçeği yansıtmamakta, bazı gerçekler çarpıtılmaktadır. Türk ticari gemilerinin güvenliği için tedbirler üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan Akar, "Karabağ'da ateşkesi izleme çalışmaları devam ediyor. Karabağ'da kurulacak gözlem noktaları arasında devriyeler de yapılacak" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 160
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendini geliştirdiği ve sağlam durduğu sürece düşmanın kim olduğu farketmez yeterki biz kendi kendimize hainlik yapmayalım
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    Aklı başında hiç bir türk almanlar ittifak yapmaz yapıldığında 1dünya savaşında sonuçları herkez gördü güvenilmezler
    Cevapla
  • Eninde Sonunda 3 yıl önce Şikayet Et
    sivil bir silahsız yük gemisini tam donanımlı bir savaş gemisi ile basacak kadar korkak AB ve yunan kaptanı bunlar bu kadar yürek yok yürek....Sıkıyorsa savaş gemilerimizi böyle basın da bir görelim.....Türkiye zaten silah gönderecek olsa zaten onu yanına seni yanaştırmaz ey uyuz yunan komutan bozuntusu....
    Cevapla
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    avrupanın ingiltereden sonra en güçlü ordusuna bulaşacak cesaretleri varsa hodri meydan.
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    tam da abd ve ab için zeytin dalı uzatırken böyle oldu acaip olan şu tamam kabul devlet yönetiyorsunuz da zikzak gibi görünecek hareketleri niye yapıyorsunuz bir harekata başlıyorsunuz tereddüt duraklama falan derken mesela daha önce esed ve sisi ile yaptığınız gibi şimdi de abd ve ab ile yapıyorsunuz onlar da karşılık olarak gemimizi basıyor buyurun bakalım ?!
    Cevapla
  • Fethi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok bilmiş elinde belge vs yok ne biliyorsun da konuşuyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!