COVIRAN Bereket adlı Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen yerli aşı COVIRAN Bereket'in acil kullanımına izin verildiğini açıkladı.

COVIRAN Bereket adlı Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı
COVIRAN Bereket adlı Kovid-19 aşısına acil kullanım onayı
GİRİŞ 14.06.2021 13:55 GÜNCELLEME 14.06.2021 13:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Merkezi eyaletinin merkez şehri Erak'taki sağlık projelerinin açılış töreninde konuşan Nemeki, yerli aşı çalışmalarındaki son durumla ilgili açıklamada bulundu.

Yerli aşı COVIRAN Bereket'e acil kullanım izni verildiğini aktaran Nemeki, bir diğer yerli aşı Pastor'a gelecek hafta, Razi Cov Pars ve Fahra aşılarına da yakında izin verileceğini belirtti.

İran, COVIRAN Bereket'i 29 Aralık 2020'de ilk defa insan üzerinde test etmiş ve başarılı sonuçlar alındığını açıklamıştı. Bilim Kurulunun başındaki Muhammed Muhbir'in kızı Tayyibe Muhbir, aşının yapıldığı ilk gönüllü olmuştu.

Ülkenin ikinci yerli aşısı Razi Cov Pars'ın insan üzerindeki ilk denemesi ise 28 Şubat'ta gerçekleştirilmiş, ilk aşamada aşı 133 gönüllüye uygulanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Lokman Coskun 2 yıl önce Şikayet Et
    Coviran mı beni ağam:))
    Cevapla
  • Delikanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar hertürlü ambargoya rağmen kaç tane alı bulmuş Bizim sözde bilim adamları da gece gündüz tv lere çıkıp yasakları konuşsun binlerce lira maaşıda ceplerine atsınlar…
    Cevapla
  • Bilgin Var mı? 2 yıl önce Şikayet Et
    Biraz acımasızca eleştirmiyor musun? Bu konuda önümüze servis edilen bu haberden daha detaylı bir bilgiye sahipsen paylaş tüm okuyucular faydalansın, belki eleştirdiği bizim bilim adamlarımızdan okuyan olursa onlar da faydalanır. Yok böyle bir bilgin yoksa bilgisi olmadan fikir sahibi olduğun ortaya çıkar. Bu da biraz cehaletle ilgili bir konu sanırım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Benim verilerimle ne olacak?' demeyin! Uzman isim 2016'daki çarpıcı olayı hatırlattı!
Ters yönde giden otobüs katliama davetiye çıkardı! Motosikletli sürücü kıl payı kurtuldu