Rusya-Çin zirvesinde açıkladı: ABD nükleer silah tatbikatı yaptı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD’ye ait savaş uçaklarının Rus sınırlarındaki faaliyetlerini artırdığını belirterek, "ABD’ye ait stratejik bombardıman uçakları, Rusya'ya karşı nükleer silah kullanma tatbikatı yaptı." dedi.

Rusya-Çin zirvesinde açıkladı: ABD nükleer silah tatbikatı yaptı
Rusya-Çin zirvesinde açıkladı: ABD nükleer silah tatbikatı yaptı
GİRİŞ 23.11.2021 23:25 GÜNCELLEME 23.11.2021 23:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Şoygu, Çinli mevkidaşı Wei Fenghe ile gerçekleştirdiği görüşmede, "ABD'ye ait stratejik bombardıman uçakları, Rusya'ya karşı doğu ve batı istikametlerinden aynı anda nükleer silah kullanma tatbikatı yaptı. Söz konusu tatbikatı 10 uçakla, Global Thunder adlı tatbikat esnasında gerçekleştirdiler" dedi.


 

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Çin Savunma Bakanı Wei Fenghe ile video konferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesinde balistik saldırılara karşı iki ülkenin ortak hareket etmesi, Rusya sınırlarına yakın noktalarda ABD savaş uçaklarının uçuşlarını arttırması, Rusya ve Çin arasındaki ortak askeri tatbikatlar, hava ve denizlerde ortak ve stratejik ortak devriyeler, 2021 ve 2025 arası iş birliği yol haritasının belirlenmesi konuları ele alındı. Bakanlar konu başlıkları kapsamında bir anlaşmaya da imza attı. Görüşmede Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

ABD UÇAKLARI NÜKLEER SİLAH KULLANMA TATBİKATI YAPTI

ABD uçaklarının Rusya sınırlarına yakın bir noktada uçuş başlığında açıklamalarda bulunan Şoygu, "ABD uçakları geçtiğimiz ay sınırlarımızın yakınında 30 uçuş gerçekleştirdi. Bu sayı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2 buçuk kat daha fazla" diyerek bu konudaki rahatsızlığını dile getirdi.

ABD stratejik bombardıman uçakların Rusya'ya yönelik nükleer silah kullanma tatbikatı yaptığını öne süren Şoygu, "ABD'ye ait stratejik bombardıman uçakları, Rusya'ya karşı doğu ve batı istikametlerinden aynı anda nükleer silah kullanma tatbikatı yaptı. Söz konusu tatbikatı 10 uçakla, Global Thunder adlı tatbikat esnasında gerçekleştirdiler" dedi.

YORUMLAR 14
  • BULUT 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunların da hayatı yalan dolan. ABD ikinizi birden karsına almayı göze alacak kadar ahmak mı? Anlaşılan siz bir tatbikat yapacaksınız buna da kılıf uydurmuşsunuz. Filler tepişiyor işte.
    Cevapla
  • 28 şubat magduru 2 yıl önce Şikayet Et
    üçünüzünde Allah belasını versin inşallah birbirinizi yok edersiniz dünya rahat nefes alır
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 2 yıl önce Şikayet Et
    Küffar tek millettir
    Cevapla
  • kayra75 2 yıl önce Şikayet Et
    oyun içinde oyun oynuyorlar, tek maksatları var oda insanların kafalarını iyicene karıştırmak
    Cevapla
  • Cabbar 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Rusya ve çin hepsi aynı tarafta , toplumu germeye çalışıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!