Berlusconi, cumhurbaşkanlığı adaylığını geri çekti

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, 24 Ocak'ta başlayacak cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi adaylığını geri çektiğini duyurdu.

Berlusconi, cumhurbaşkanlığı adaylığını geri çekti
Berlusconi, cumhurbaşkanlığı adaylığını geri çekti
GİRİŞ 23.01.2022 09:22 GÜNCELLEME 23.01.2022 10:03

İtalya'da cumhurbaşkanı seçim süreci, parlamenterler ve bölge yöneticilerinden oluşan 1009 üyeli Büyük Seçici Meclisi'nin 24 Ocak Pazartesi yapacağı ilk tur oylamasıyla başlayacak.

Forza Italia ve aşırı sağcı Lig ile İtalya'nın Kardeşleri (FdI) partilerinden oluşan merkez sağ ittifakın liderleri de Berlusconi'nin adaylığını ve cumhurbaşkanlığı seçim stratejilerini görüşmek üzere toplandı.

BERLUSCONİ TOPLANTIYA KATILMADI

İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Berlusconi, Lig lideri Matteo Salvini ve FdI lideri Giorgia Meloni'nin hazır bulunduğu bu toplantıya katılmadı.

Gönderdiği mesajda "ulusal sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini, ülkesine farklı şekillerde hizmet etmeye devam edeceğini" belirten Berlusconi, adaylığını sonlandırdığını açıkladı.

Merkez sağ ittifak olarak ortak bir teklif yapacaklarını duyuran Berlusconi, cumhurbaşkanlığı için adı sıkça geçen Başbakan Mario Draghi'nin de görev süresi bitene kadar bu makamda kalması gerektiğini söyledi.

SEÇİMLERDE DRAGHİ AÇMAZI

Cumhurbaşkanlığı için resmen aday olmayan Draghi'nin durumu, 6 partinin bir araya gelmesiyle oluşan koalisyon hükümetinin geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Draghi'nin cumhurbaşkanı seçilmesi halinde hükümetin sona erecek olması koalisyon partilerinde ikileme yol açıyor.

Siyasi kulislerde, Draghi'nin başbakan olarak kalması ve cumhurbaşkanlığı için kapsayıcı başka bir isim bulunması ya da Draghi'nin cumhurbaşkanı seçilip teknokrat bir isim altında yeni hükümetle koalisyonun erken seçime gitmeden devam etmesi formülleri tartışılıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu