Libya'daki otoyol yapım işinde kaymağı Mısırlı şirketler kaptı

Libya yönetimi, Trablus üçüncü çevre yolunun tamamlanması ve "Ubari-Gat" ile "Ecdabiya-Calu" yolları bakım ve genişletme projeleri için 3 Mısır şirketiyle sözleşme imzaladı.

Libya'daki otoyol yapım işinde kaymağı Mısırlı şirketler kaptı
Libya'daki otoyol yapım işinde kaymağı Mısırlı şirketler kaptı
GİRİŞ 31.01.2022 21:21 GÜNCELLEME 31.01.2022 22:55
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başkent Trablus'ta düzenlenen imza törenine, Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el-Menfi, Merkez Bankası Başkanı es-Sıddık el-Kebir ve bazı bakanlar katıldı.

Mısırlı şirketlerle sözleşmeleri imzalayan Başbakan Dibeybe, törende yaptığı konuşmada, 2011'de başlayan devrim nedeniyle çalışmalarına ara verilen Trablus üçüncü çevre yolunu tamamlama projesini başlattıklarını söyledi.

Dibeybe, ülkenin güney, batı ve doğusunda elektrik, kanalizasyon ve yol projelerini hayata geçirmek için Mısır şirketleriyle irtibata geçtiklerini dile getirdi.

Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ise Mısır şirketleriyle yapılan sözleşmelerin, Libya'nın yeniden imarı için önemli olduğunu ifade etti.

Söz konusu projeleri hayata geçirecek olan Mısır şirketlerinin, Orascom İnşaat, Hasan Allamoğulları ve Rowad Modern Mühendislik olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 22
  • Yasaraga 2 yıl önce Şikayet Et
    Karışık işler bunlar.misirli dediğin belki mursi yanlisidir .sisi yanlışıysa yazık olmuş. Hanı secim olacaktı olmadı.çünkü orada secim temizliği yapıldı Fotöculer ayırıldı. Ne kadari bilemem.osmanli.Abdulhamid taktiği idi Şimdi bu mısırlı şirketlereyse bir şey ler düşünmüşlerdir
    Cevapla
  • KENAN 2 yıl önce Şikayet Et
    ilginç
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 2 yıl önce Şikayet Et
    Dibeybe işadamı ya; darbeciye desteğini çeksin diye Mısır firavununa rüşvet veriyor anladığımız kadarıyla.
    Cevapla
  • xmen 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hıristiyandır bunlar
    Cevapla
  • hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    uluslararasi iliskilerde bazen istemesenizde hasminizla iyi gecinebilmek icin böyle alisverisler yaparsiniz. eski türk devletleride, eski avrupali devletlerde birbiriyleriyle iyi gecinebilmek icin öz kizlarini gelin vermisler ve ogullarina kiz almislar. simdi böyle uygulamalar tarihte kaldigi icin, ticaret yaparak bu taktigi uyguluyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okan Buruk, Hakim Ziyech'i duyurdu!
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı