Japonya: Kaybolan savaş uçağını arama çalışmaları sürüyor

Japonya'nın batısındaki İşikawa'da kalkıştan sonra irtibatın kesildiği F-15 savaş uçağını arama faaliyetleri devam ediyor.

Japonya: Kaybolan savaş uçağını arama çalışmaları sürüyor
Japonya: Kaybolan savaş uçağını arama çalışmaları sürüyor
GİRİŞ 01.02.2022 16:36 GÜNCELLEME 01.02.2022 16:36

Japonya'nın batısındaki kıyı eyaleti İşikawa'da bulunan Komatsu üssünden dün yerel saatle 17.30 sularında havalanan F-15 savaş uçağı radardan kaybolmuştu.

Üsten kalkışından kısa süre sonra irtibatın kesildiği Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetlerine (ASDF) ait savaş uçağı ile 2 mürettebatı halen aranıyor. Savunma Bakanlığı, uçağa ait cankurtaran malzemelerinin üssün 5 kilometre kuzeybatısında saptandığını ancak mürettebata ulaşılamadığını açıkladı.

ASDF'ye göre, kaybolmadan önce kurtarma sinyali vermeyen uçağın parçalarını bulabilmek için helikopter ve gemilerle arama faaliyetleri sürüyor.

"UÇUŞLARI DURDURMAYI PLANLAMIYORUZ"

Savunma Bakanı Kişi Nobuo, düzenlediği basın toplantısında "tek bir kaza" diye nitelediği olay sonrası "F-15 uçuşlarını durdurmayı planlamadıklarını" söyledi

"Halka kapsamlı açıklama yapacaklarını" kaydeden Bakan Kişi, uçak bakımlarını güçlendirmek için ASDF'ye talimat verildiğini açıkladı.

Öte yanda İşikawa Valisi Tanimoto Masanori hükümetin açıklamalarının bölge halkını "ikna etmediğini" vurgulayarak, Komatsu İlçe Belediye Başkanlığı da uçuşların durdurulmasını talep etti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında skandal ifadeler
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!