Sudan’da saatte 7 boşanma vakası kaydediliyor

Sudan’da boşanma olgusunda birçok değişiklik oldu ve 2021 yılında bir önceki yıla kıyasla 10 bin vaka artışla, 70 bin vaka kaydedildi.

Sudan’da saatte 7 boşanma vakası kaydediliyor
Sudan’da saatte 7 boşanma vakası kaydediliyor
GİRİŞ 24.04.2022 18:39 GÜNCELLEME 24.04.2022 18:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Sudan’da boşanma davaları endişe verici bir şekilde yükseldi. Geçen yıl yayınlanan şok edici bir istatistik, saatte 7 boşanma davasının kaydedildiğini ortaya çıkardı. 2020’de açılan boşanma davası sayısını 60 bin olarak kaydedildi. Birkaç gün önce yayınlanan yeni bir istatistik ise, 2021 yılında yaklaşık 10 bin dava artışla, 70 bin boşanma davası olduğunu gösterdi.

Boşanma davalarında en büyük payı Hartum Eyaleti kaydediyor. Hartum 2020’de tek başına 22 bin dava kaydederek rekor kırdı, 2021 yılında eyalette 20 bin dava açıldı. Dava sayılarındaki artış sadece başkentle sınırlı kalmadı, birçok eyalette ayrı ayrı 5 bini aşan dava kaydedildi.

Sudan'da 10 İslami grup birleştiSudan'da 10 İslami grup birleşti

BM'den Sudan'a kıtlık uyarısıBM'den Sudan'a kıtlık uyarısı

KORKUTUCU ARTIŞ

Boşanma davalarındaki yıllık artış, geçmişin aksine topluma boşanma fikrini kabul ettirdi. Geçmişte boşanmış kadınlara yönelik bakış açısı, birçok suçlamayı ve kadını sorumsuz olarak nitelendirilmesini içeriyordu, şimdi kültürel ve entelektüel açık görüşlülükle birlikte boşanma seçeneği kazanan hale geldi ve memnuniyetle karşılanır oldu.

Boşanma oranlarının yükselmesi, kötü ekonomik koşullara bağlı olarak gelişen ekonomik ve sosyal sorunlardan kaynaklanıyor. Zira ekonomik çöküş, maddi aile sorunlarına yol açan baskılardan etkilenen çok sayıda ailenin dağılmasına neden oldu.

Bu konuda avukat Necla Yasin, “Özellikle daha önceden varlıklı olan ve art arda krizlerden etkilenen ailelerde büyük sorunlara neden olan ekonomik istikrarsızlık sebebiyle boşanma oranlarında yıllık artış bekleniyor” dedi.

Necla Yasin boşanmanın diğer nedenleriyle ilgili olarak, “Yanlış anlaşılmayla ilgili vakalar geliyor ve bu durumların aslında evliliğin başından itibaren sağlam olmayan bir temele dayalı olduğunu görüyoruz. Kocaların uzun yıllar eşlerine yabancılaşması da nedenlerden biri, bu bağlamda evliliği terk etme maddesi kapsamında boşanma talebinde bulunan binlerce kadın var. Son zamanlarda, özellikle de sohbet uygulamalarının yaygınlaşmasından sonra yayılan sadakatsizlik de boşanma oranlarını artırdı ve çoğu eş sadakatsizlik halinde boşanmaktan başka bir çözüm kabul etmiyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • Napolyon 2 yıl önce Şikayet Et
    Parasız aşk 5 dk sürer.oguz yılmaz.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre boşanmalar geçen yıl yüzde 27,46 oranında arttı. 2020’de 136 bin 570 olan boşanma sayısı, 2021 yılında 174 bin 85’e çıktı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Okuldan atılan kız öğrenci silahla okulun kapısına gelip havaya ateş açtı