Fransa'da sosyal hizmet sektöründe çalışanlar greve gitti

Fransa'da sosyal hizmet sektöründe çalışanlar, personel ve finansman eksikliğini protesto etmek ve ücretlere zam talebiyle ülke genelinde 2 günlük greve gitti.

Fransa'da sosyal hizmet sektöründe çalışanlar greve gitti
Fransa'da sosyal hizmet sektöründe çalışanlar greve gitti
GİRİŞ 31.05.2022 20:18 GÜNCELLEME 31.05.2022 20:18

Birçok sendikanın çağrısıyla 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde greve giden sosyal hizmet sektörü çalışanları, farklı kentlerde gösteriler düzenledi.

Başkent Paris'te Belediye önünde toplanan göstericiler, Başbakanlık binasının yakınlarına kadar yürüdü. Binaya 500 metre kala göstericilerin daha fazla ilerlemesine izin verilmedi.

Göstericiler ücretlerine zam isterken, halihazırda sağlık sektörü için yürürlükte olan aylık 183 avroluk primin sosyal ve sosyo-medikal sektöründeki tüm çalışanlar için uygulanmasını talep ediyor.

Sektörlerindeki personel ve finansman eksikliğine dikkati çeken göstericiler bu konuda iyileştirici adımlar atılmasını istiyor.

Polis kaynakları Paris'teki gösteride yaklaşık 800 kişi olduğunu belirtirken, gösterinin organizatörleri yaklaşık 4 bin kişinin katıldığını söyledi.

Gösteriye Fransa Boyun Eğmeyen (LFİ) milletvekilleri Daniele Obono ve Eric Coquerel de katıldı.

"Herkes sosyal sektör için mücadele ediyor, sosyal sektör herkes için mücadele ediyor", "Direniş" şeklinde slogan atan göstericiler, "Unutulanlar", "Sosyal hizmet çalışanları öfkeli!", "Maaşımızı yükseltin" yazılı pankartlar taşıdı.

Hauts-de-Seine vilayetinde sosyal hizmet sektöründe çalışan Elena Sauterey, sağlık sektörü priminin kendilerine "şantaj karşılığında" verilmek istendiğini belirtti.

Sauterey, "Bu seferberliğin amacı şu ki, 20 yıldır her ay bizden 400 avro çalınıyor ve bugün biz bu düzeyde bir artışı talep ediyoruz." dedi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü