Kral Abdullah‘tan Filistin mesajı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, ülkesinin Filistin halkının ve davasının yanında yer aldığını ve Ürdün için "hiçbir şeyin Filistin davasından daha önemli olmadığını" söyledi.

Kral Abdullah‘tan Filistin mesajı
Kral Abdullah‘tan Filistin mesajı
GİRİŞ 26.06.2022 19:55 GÜNCELLEME 26.06.2022 19:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre Kral 2. Abdullah, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile başkent Amman'daki Hüseyniye Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşme sırasında ülkesinin Filistin davasına yönelik tutumunun sabit olduğunu, Filistinlilerin adil ve meşru haklarını elde etmelerini desteklediğini vurgulayan Kral Abdullah, "Ürdün için hiçbir şey Filistin davasından daha önemli değildir." dedi.

Kral Abdullah, Filistin-İsrail çatışmasını sona erdirmenin tek yolunun, başkenti Doğu Kudüs olan 4 Haziran 1967 sınırlarında bağımsız, egemen ve yaşanabilir bir Filistin devletinin kurulmasını güvence altına alan iki devletli çözüm olduğunu belirtti.

Mescid-i Aksa'daki mevcut tarihi ve yasal statükonun korunmasının zorunlu olduğunu yineleyen Kral Abdullah, Ürdün'ün Kudüs'te Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsalları korumak ve gözetmek için her türlü çabayı göstermeyi sürdürdüğüne işaret etti.

Kral Abdullah, ülkesinin, ABD tarafıyla sürekli temas halinde olduğunu ve Filistin meselesini ABD Başkanı Joe Biden'in gelecek ay bölgeye yapacağı ziyaretin gündeminin ilk sırasına koymak için çalıştığını söyledi.

Ürdün Kralı Abdullah, Filistin halkının çıkarlarını gerçekleştirmek için Filistin sorununa çözüm bulma çabalarında ilerleme olmadan bölgede ekonomik iş birliğinde ilerleme sağlanamayacağını vurguladı.

Filistin Devlet Başkanı Abbas da Ürdün'ün Filistin halkının haklarını ve haklı davasını destekleme konusundaki tutumunu takdir ederek, "Ürdün nerede hazır bulunursa, Filistin davası orada her zaman vardır." diye konuştu.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'teki vakıflar; İsrail ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, "13-16 Temmuz'da ABD'nin İsrail'in güvenliği ve refahına sarsılmaz desteğini yinelemek ve 'KİK+3' olarak bilinen Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri, Mısır, Irak ve Ürdün'ün düzenlediği zirveye katılmak için Orta Doğu bölgesini ziyaret edeceği" bildirilmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Mesut Kahraman 1 yıl önce Şikayet Et
    Aga, bütün arab dünyası idarecileri mason zihniyetin eğittiği zavallılardır. Asla güvenilmez. Olmasa tükürseler yahudi karardı.
    Cevapla
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın hiçbir sözüne güvenmiyorum
    Cevapla
  • Cesur AdAm 1 yıl önce Şikayet Et
    HELOL OLSUN. çok güzel inşalah bu söylem coalır ve islam birleşirde o zaman kimse önümüzde. duramaz helal olsun.
    Cevapla
  • Hakkı An 1 yıl önce Şikayet Et
    Düğün değil bayram değil BU ÇONA niye ÖTTÜ. LAAA ÇONA. önce aslına dön; oldun başımıza çona. Sen bir de ÇERKEZ Türkü kanı taşıyorsun; Aldığın İngiliz Eğitimi ile oldun ÇONA. Titre kendine gel. Filistin de şu anda İSRAİL, Kudüs bölgesinde MÜLK EDİNİMİ politikası ile OSMANLI TAPULU MÜLKLERİ satın alıyor; bunu biliyorsun. Bir sonraki adımda FİLİSTİNLİLERİ tolu olarak SÜRGÜN edeceğini de biliyorsun. (FAS-CEZAYİR veya G.SUDAN a) Şimdiden Bu sürgüne kapıları kapatıyor, aklınca...
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Lafta kalmasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!
Bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak