Irkçı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu İsveç'e 43 milyon krona mal oldu

Danimarkalı aşırı sağcı Sıkı Yön Partisi (Stram Kurs) lideri Rasmus Paludan'ın, İsveç genelinde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları, devlete 43 milyon krona (4 milyon 181 bin dolar) mal oldu.

Irkçı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu İsveç'e 43 milyon krona mal oldu
Irkçı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu İsveç'e 43 milyon krona mal oldu
GİRİŞ 16.08.2022 03:46 GÜNCELLEME 16.08.2022 03:46
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Devlet radyosu SR'nin haberinde, Paludan'ın son 7 aydaki Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları nedeniyle İsveç hazinesinden ekstra 43 milyon kron para çıktığı kaydedildi.

Haberde, Paludan'ın provokasyonunda çıkan olaylar ve ekstra polis görevlendirilmesi nedeniyle maliyetin yüksek olduğu ve birçok polisin rutin görevlerinin de aksadığı belirtildi.

Öte yandan, İsveç vatandaşlığı da bulunan, partisinin 11 Eylül'de İsveç'te yapılacak genel seçimlere de katılmaya hazırlanan Paludan, son 10 gündür, seçim çalışması adıyla İsveç'in değişik bölgelerinde Kur'an-ı Kerim yakmaya devam ediyor.

Özellikle Türk ve Müslüman mahalleleri seçen Paludan, cami önlerinde sıkı polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakıp İslam Peygamberi Hz Muhammed'e hakaretler ediyor.

2017'den beri Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarına devam ediyor

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan Paludan, Danimarka'nın çeşitli şehirlerinde 2017'den bu yana Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarında bulunuyor.

2021'de ramazan boyunca Müslümanların yoğun yaşadığı mahalleler ve camilerin yakınlarında polis korumasında provokasyonlarına devam eden Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde de söz konusu provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericiler de yollarda lastikleri ateşe vermiş, çıkan olaylarda 104 polis ve 14 gösterici yaralanmış, 20 polis aracı yakılmıştı.

Paludan'ın partisi, 11 Eylül'de İsveç'te yapılacak genel seçimlere de katılacak.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • müslümanım 1 yıl önce Şikayet Et
    bu zındık rasmus paludanı rabbim kahhar ismiyle kahretsin surundursunki.ibret olsun.Amin
    Cevapla
  • nimet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya RABB'i bunlar açık açık SEN inle savaşmak istiyorlar, SANA kafa turuyorlar. İki cihan güneşi SEN in Resulüne dil uzatıyorlar. Biz bunları SANA şikayet ediyoruz SEN gerekeni ver inşallah. Amin.
    Cevapla
  • SivriBiber 1 yıl önce Şikayet Et
    ağzınızın suyu akarak medeniyetine ve zenginliğine imrendiğiniz memlekete bakın hele... polis korumasında kitabımıza, dinimize hakaret ediliyor. Yazıklar olsun çürümüş ve kokuşmuş İsveçe
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Haber yapmayin şöyle seyleri. Normallestirmeyin. İnsanlara normal birseymis geliyor
    Cevapla
  • Uzaklardan yazan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zengin bagımsız müslüman ülkeler saudi arabistan veya katar daha cok petrol zengin ülkeler niye birsey demiyor 10 yıldır yakıyolar yazık. Türkiye bi şey dese ambargo uygulanır..
    Cevapla
  • Abbas kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Suudi Arabistan bae dubai Kuveyt Müslüman ı onlar altın klozetlere oturmaya devam etsinler hiç Filistine afrikaya yardım ettiklerini duydunuzmu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
79 yıl sonra ibadete açılmıştı... Kariye Camii’ndeki Osmanlı eserleri kayıp!