Türk asıllı siyasetçi, İsveç'ten Türkiye'nin taleplerinin karşılanmasını istedi

İsveç'te seçimlere hazırlanan Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel, ülkesinin NATO üyeliği konusunda Türkiye'nin taleplerini karşılaması gerektiğini söyledi.

Türk asıllı siyasetçi, İsveç'ten Türkiye'nin taleplerinin karşılanmasını istedi
Türk asıllı siyasetçi, İsveç'ten Türkiye'nin taleplerinin karşılanmasını istedi
GİRİŞ 03.09.2022 18:43 GÜNCELLEME 03.09.2022 18:43
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsveç'te Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel 11 Eylül'de yapılacak genel ve yerel seçim çalışmaları için Botkyrka Türk Kültür Derneğini ziyaret etti.

Burada açıklamalarda bulunan Yüksel, İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında geçen NATO görüşmelerine değindi. NATO konusunda Türkiye'nin İsveç'ten isteklerini makul bulduğunu aktaran Yüksel, "Terör örgütleri YPG/PKK yandaşları İsveç'te çok rahat hareket ederek Türkiye aleyhine kara propaganda yapıyor. Yıllardır böyle. Haklı olarak Türkiye de bunların durdurulmasını istiyor. Seçimlerden sonra meclise girersek biz de NATO konusunda Türkiye'ye verilen sözlerin yerine getirilmesi için çalışmalar yapacağız." ifadelerini kullandı.

Zor şartlarda seçim kampanyası yürüttüklerine işaret eden Yüksel, ''Irkçılar ve Türkiye karşıtlarının hedefindeyiz. Seçim çalışmalarımız engellenmeye çalışılıyor. Seçim afişlerimiz saldırıya uğruyor, yırtılıyor ya da üzerine çirkin ifadelerin yer aldığı yazılar yazılıyor.'' dedi.

İsveç'te seçimler için oy verme işlemi 24 Ağustos'ta başladı. 11 Eylül'de tamamlanacak seçimlerde 7 milyon 700 bin kişinin oy kullanma hakkı var.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 11
  • memleket sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden atıp tutma. Türkiye' nin istekleri karşılanmalıdır diyen ermeni mi olur!
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvec sonsuza dek nato ya girmemesi icin veto edilmeli türkiyenin nato da son görevide bu olmali
    Cevapla
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nerden çıktı böyle şimdi Avrupa ve ABD de siyaset yapan türklerden veya Türk asıllı olanlardan böyle çıkışlar beklemek hayret uyandırıcı Ama helal olsun
    Cevapla
  • Yurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Isvecten çikti.. Bizimde oylarimiz kendisinedir.. Bu ay yapilacak oyda da oylarimizi kendisine verecegiz insallah.. isvecde de bir turk siyasetcinin kazanmasi sevindirici olur bizler icin..
    Cevapla
  • vatan sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Siz anlıyorsunuz ancak pkk ypg knların oğlu kardeşi gibi olmuş çok rahat tavır çiziyorlar devlet olarak buişe çözüm bulmaları lazım sizin ve sizin destekçileriniz bu işi inşallah çözer sağolun var olun yolunuz bahtınızaçık olsun rabbim yardımcınız olsun kardeşilk duygusu dahada fazlası olacak inşallah
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu tür partileri desklememiz lazım. Türk dili konuşan devletler olarak herp birlikte kamuoyu oluşturmalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024'te Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz