Berlusconi: Putin'i savaşa Ruslar itti

Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, eski dostu Putin hakkında konuşarak, "Putin'i Ukrayna savaşına Ruslar itti" dedi.

Berlusconi: Putin'i savaşa Ruslar itti
Berlusconi: Putin'i savaşa Ruslar itti
GİRİŞ 24.09.2022 11:36 GÜNCELLEME 26.09.2022 10:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İtalya'da tam üç kez başbakanlık görevini yürüten Silvio Berlusconi, Ukrayna'daki savaş konusunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i savunmasının ardından bir tartışmaya yol açtı.

BERLUSCONİ VE PUTİN'İN DOSTLUĞU ESKİYE DAYANIYOR

85 yaşındaki milyarder, İtalyan TV'ye, eski dostu Putin'in Rus halkı ve Volodimir Zelenski'nin yönetiminin "iyi insanlar" ile değiştirilmesini isteyen bakanlar tarafından Ukrayna'yı işgal etmeye zorlandığını söyledi.

Savaşı kınayan Berlusconi, ayrılıkçıların Moskova'ya gittiğini, medyaya Ukrayna'nın saldırılarının 16 bin kişinin ölümüne neden olduğunu ve Putin'in onları savunmak için hiçbir şey yapmadığını söylediğini aktardı.

"PUTİN'İ SAVAŞA ZORLADILAR"

Berlusconi, "Putin, Rus halkı, partisi ve bakanları tarafından bu özel operasyonu icat etmeye zorlandı" dedi:

"Askerlerin girmesi, bir hafta içinde Kiev'e ulaşması, Zelenski hükümetini düzgün insanlarla değiştirmesi ve ardından gitmesi gerekiyordu. Bunun yerine karşılarında, daha sonra Batı'dan gelen her türlü silahla beslenen bir direniş buldular."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • vw almayin 1 yıl önce Şikayet Et
    futbolu bosverin onlar kazaniyor sizler degil
    Cevapla
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Berlusconi o kadar düşünmüş ve bu sonuca mı varmış
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!