Finlandiya: NATO sürecinin ilerlemesi Erdoğan'a bağlı

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin NATO'ya üye olabilmesi için Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Haavisto, "Sürecin ilerlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve O'nun görüşlerine bağlı" dedi.

Finlandiya: NATO sürecinin ilerlemesi Erdoğan'a bağlı
Finlandiya: NATO sürecinin ilerlemesi Erdoğan'a bağlı
GİRİŞ 12.10.2022 16:40 GÜNCELLEME 12.10.2022 16:40
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Finlandiya Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto, ülkesinin üyelik sürecine dair değerlendirmelerde bulundu.

Haavisto, Finlandiya'nın henüz üyelik süreci tamamlanmadan NATO'nun önemli aktörlerinden destek almaya başladığını belirterek, "NATO'ya henüz üye olmamamıza rağmen Finlandiya’ya yönelik bir tehdit durumunda ortaklarımızdan yardım alacağımıza inanıyorum" dedi.

Baltık Denizi'nde iki doğal gaz hattında eylül ayında yaşanan patlamaların, Rusya-Ukrayna savaşının uluslararası sulara doğru genişleyebileceğini ortaya koyduğunu ifade eden Haavisto, Finlandiya dahil Baltık ülkelerinin olası tehditleri ciddiye aldığını ve önemli su yollarında gözetimin artırıldığını söyledi.

"TÜRKİYE VE MACARİSTAN'LA MÜZAKERELER SÜRÜYOR"

Haavisto, Finlandiya'nın NATO'ya üye olabilmesi için gereken onayı henüz vermeyen Türkiye ve Macaristan ile müzakerelerin sürdüğünü belirterek, Macaristan parlamentosunda Finlandiya'nın başvurusunun görüşüldüğünü aktardı.

Türkiye ile haziran ayında İsveç ile Madrid'de başlatılan üçlü muhtıra sürecinin şimdiye kadar iyi gittiği bilgisini paylaşan Haavisto, "Resmi seviyede iyi bir atmosfer mevcut fakat işin siyasi tarafı da var. Sürecin ilerlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve O'nun görüşlerine bağlı" açıklamasında bulundu.

Haavisto, Erdoğan'ın Finlandiya ve İsveç'in başvurularını ayrı ayrı değerlendirdiğini, öte yandan iki ülkenin NATO'ya aynı zamanda katılmasının çok önemli olduğunu savundu.

Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından NATO Madrid Zirvesi'nde 28 Haziran'da Üçlü Muhtıra imzalanmıştı. Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın ilk toplantısı da 26 Ağustos'ta Finlandiya'nın Vantaa kentinde yapılmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 24
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayir bu dogru degil nato üyeligi finlandiya ve isvec e bagli pkk li terörist leri teslim et ve destekleme nato da mütefik ol düsman olma ey finlandiya ve isvec baska bir yunanistan daha nato da düsman olarak istemiyoruz avrupa rahat yasicak türkiye teröristlerle ugrasacak bu mütefik lige uymaz yakismaz
    Cevapla
  • Dadaş biyoç 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın reisim bunlar nasıl bizimle oynuyorlar sa sende bunlarla aynen oyna yalama et bu soytarıları bunlardan hiç bir fayda gelmez insanlığa Rusya hepsini zehirler ik nşallah terörist.devletler.......
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya neysede şu İsveç yokmu... Kesinlikle isveç i veto edelim...
    Cevapla
  • Yrbr 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya natoya girerse İsveç in natoya girmeye pek ihtiyacı kalmaz..
    Cevapla
  • nail 1 yıl önce Şikayet Et
    teröristleri iade etmenize bağlı süreç
    Cevapla
  • Terör yuvası 1 yıl önce Şikayet Et
    Teröre desteğinizi kesmeyen sizlersiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi