Berlusconi, Putin'i savaşa sürükleyen ismi açıkladı

İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'i, "Putin'i sonu gelmeyen bir savaşa sürüklemekle" suçladı.

Berlusconi, Putin'i savaşa sürükleyen ismi açıkladı
Berlusconi, Putin'i savaşa sürükleyen ismi açıkladı
GİRİŞ 20.10.2022 11:45 GÜNCELLEME 20.10.2022 11:45

Yakın dostu olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ilgili açıklamaları nedeniyle ülkesinde eleştirilerin hedefi olan İtalya'nın eski Başbakanı Silvio Berlusconi, son olarak da Ukrayna liderini hedef aldı.

Ukrayna'daki savaş sürerken Berlusconi'nin Putin’le görüşmesine değinerek, "Doğum günüm dolayısıyla bana 20 şişe vodka ve çok hoş bir mektup gönderdi. Ben de kendisine Lambrusco şişeleri ve aynı şekilde hoş bir mektup gönderdim. O, beni ilk 5 dostundan biri olarak açıklamıştı" ifadelerini kullanması ülkede tepkilere yol açmıştı.

Forza Italia (FI) partisinin lideri olan Berlusconi, dün mecliste yaptığı konuşmada da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'i, "Putin'i sonu gelmeyen bir savaşa sürüklemekle" suçladı. 86 yaşındaki Berlusconi, Putin'in aslında savaşa girmek istemediğini ama buna zorunda kaldığını savundu.

Seçim zaferi kazanan ancak kabineyi kurmakta zorlanan aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri partisi lideri Giorgia Meloni ise yeni hükümetin Ukrayna'ya desteği sürdüreceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tayvan'dan son dakika Çin duyurusu! Savunma bölgesi ilan edildi: 22 askeri araç...
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit