Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını karıştırdı

Türkiye-Yunanistan gerilimi hız kesmeden devam ederken, dün TOGG'un üretim merkezinde konuşan Başkan Erdoğan'ın Tayfun balistik füzesiyle ilgili yaptığı Yunanistan göndermesi, Yunan basınında geniş yer buldu.

Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını karıştırdı
Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını karıştırdı
GİRİŞ 30.10.2022 11:03 GÜNCELLEME 30.10.2022 11:03
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye'de dün tüm gözler Bursa Gemlik'teki TOGG üretim merkezindeydi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen etkinlik yurt genelinde büyük bir coşkuyla karşılandı.

Konuşmasında 'Türkiye yüzyılı' vurgusu yapan Erdoğan, Yunanistan'a da göndermelerde bulundu.

Başkan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde test atışı yapılan Tayfun balistik füzesinin Yunanistan'da neden olduğu paniğe değinerek, "Yunanistan'da gazete ve televizyonların gündemi Tayfun füzesi oldu. Daha durun bakalım. Arkası gelecek" sözlerine yer verdi.

Bu sözler Yunan basınında geniş bir yankı uyandırdı. Yunan gazetesi Kathimerini, Başkan Erdoğan'ın "Devamı gelecek" sözlerini başlığa taşıyarak açıklamalara yer verdi.

Aynı zamanda haberde TOGG'dan da bahsedilerek, TOGG üretim tesisinin açıldığı ifade edildi. Başkan Erdoğan TOGG'la ilgili "Avrupalılar TOGG'u yollarda görünce paniğe kapılacak. Çılgın Türkler geliyor" diyecek ifadelerine yer verdi.

Yunan gazetesi Proto Thema da Başkan Erdoğan'ın 'Türklerin tayfun füzesi' ile gurur duyduğunu söylediğini ifade etti.

Yine Kathimerini gibi haberde Başkan Erdoğan'ın TOGG açıklamaları da yankı buldu.

Tayfun füzesi bir süre önce Yunan basınını bir hayli meşgul etmişti. Tayfun'un madde madde neler yapabileceğini inceleyen Yunanistan'da söz konusu durum basına da yansıyınca açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "ROKETSAN firmamızın AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen bu Tayfun'un menzili Atina'yı korkutabilir. Ancak daha önce daha büyüğünü üretmiştik" demişti.

Bakan Varank'ın bu sözleri birkaç gündür Yunan basınını oldukça meşgul ederken, Yunan gazetesi Ta Nea ise Bakan Varank'ın sözlerine dikkat çekerek, "Yanlış bir yorum değil. Potansiyele sahip üretimler dikkat çekiyor" demişti.

Gazete 'asıl sorunun' Türk silahlarının yüzde 80 ila 85'ini üretebilen Türk savunma sanayiinin hızlı gelişiminde olduğuna dikkat çekmişti.

Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 4
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistannnnnn SIRANI BEKLEEEE.... Sıradakiler...1. Barış Kalkanı........ 2. Afrin Harekatı.........3. Libya Harekatı...........4. Gardaş Azerbaycan ve KARABAĞ.....5. GARA ve PKK inleriii....Afganistan’a az düzen… Siz az daha bekleyin sıranız hemen gelecek Yunanistan..
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin yeni surprizlerini bekleyin yolda
    Cevapla
  • Çiçek. 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH İZMİYLE İÇİMİZDEKİ HAİNLER İMANSIZLAR İNANÇSIZ LAR BİR süre ALLAH IN VERDİGİ bir kısacık süre sonra her kez gibi ölecekler şükür ölüm var
    Cevapla
  • Chpkk 1 yıl önce Şikayet Et
    gavur biliyorsa içimizdeki cahiller nankorler gözünü Erdoğan düşmanlığı bürümüş gafiller gorebilse
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AB'den flaş Rusya açıklaması! Von der Leyen, Putin'e şart koşup çağrı yaptı
Rezaletlerin gölgesinde Eurovision 2024: Skandallar, protestolar, destekler...