Yunan uzman: Türkiye'nin silah sistemleri stratejik derinliğimizi ortadan kaldırdı

Yunan güvenlik uzmanı Zorzovillis, Türkiye'nin geliştirdiği sistemlerin Yunanistan'ın stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını söyledi. Zorzovillis, Atina yönetimini sistem geliştirememekle eleştirdi ve Türkiye'nin yükseldiğini söyledi.

GİRİŞ 03.11.2022 19:07 GÜNCELLEME 04.11.2022 09:27
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Atina merkezli Güvenlik ve Savunma Analizleri Enstitüsü Başkanı Periklis Zorzovilis, Yunanistan'ı Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki başarılarına karşı uyardı. Zorzovilis, Türk silah sistemlerinin menzilindeki artışın, Yunanistan'ın stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını ifade etti.

Atina merkezli Güvenlik ve Savunma Analizleri Enstitüsü Başkanı Periklis Zorzovilis, kaleme aldığı bir makalede, Yunanistan'ın savunma sistemleri konusundaki açıkları ve Türkiye'nin savunma sanayii alanında imza attığı başarıları masaya yatırdı.

Erdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını karıştırdıErdoğan'ın 'tayfun' sözleri Yunan basınını karıştırdı

Yunan bakandan Türkiye'ye mülteci iftirasıYunan bakandan Türkiye'ye mülteci iftirası

Miçotakis dert yandı: Yunanistan yerine Türkiye'yi tercih ettilerMiçotakis dert yandı: Yunanistan yerine Türkiye'yi tercih ettiler

Yunanistan'ın son 20 yıldır savunma sistemleri konusunda büyük bir satın alma programı uygulayamadığına dikkat çeken Zorzovilis, şu anda hizmette olan savunma sistemlerinin de, 20 yıldan fazla bir süredir herhangi bir yükseltme veya geliştirmeden geçmediğini belirtti.

Zorzovilis, Türkiye cephesinde ise niteliksel bir yükseliş yaşandığını ifade etti.

Yunanistan'ın sahip olduğu sistemlerin 'yükseltme ve güçlendirme ihtiyacı' dışında, çok ciddi başka bir sorunla karşı karşıya olduğunu yazan Zorzovilis makalesinde, "Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve buna bağlı olarak Batı (NATO / Avrupa Birliği) ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin kopması nedeniyle, Rus menşeli TOR-M1, OSA-AK/AKM ve S-300PMU1 savunma sistemlerinin hizmet dışı bırakılması için geri sayımın başlatılması muhtemeldir." ifadelerini kullandı.

TÜRK İHA'LARININ BAŞARISI SAVAŞTA KANITLANDI

Türk sanayi ve teknoloji üssünün araştırma-geliştirme, tasarım ve üretim alanlarında faaliyet gösterdiğini belirten Zorzovilis, Türkiye'nin artık ulusal ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra dünya pazarında bir tedarikçi olarak kendini konumlandırmayı başardığını ifade etti.

Zorzovilis, Türk tasarımı ve üretimi insansız hava aracı sistemlerinin, Dağlık Karabağ savaşı ve Ukrayna'da, 'savaşta kanıtlanmış' silah sistemleri kategorisine girdiğini vurguladı.

Bu başarıların, Türk İHA'larına olan rağbeti artırdığını belirten Zorzovilis, Bayraktar TB2'nin Azerbaycan, Etiyopya, Katar, Fas, Ukrayna, Pakistan, Polonya vb. ülkelerde kayda değer ihracat başarıları elde ettiğine dikkat çekti.

"ARTAN MENZİL YUNAN STRATEJİK DERİNLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIYOR"

Zorzovilis makalesinde, yakın zamanda testi gerçekleşen Türkiye'nin TAYFUN balistik füzesine ve silah sisteminin menziline dikkat çekti. 

Türk tasarımı sistemlerin menzilindeki artışın, "Yunan stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını" belirten Zorzovilis, bu sistemlerin Yunan topraklarındaki herhangi bir noktayı vurabileceğini ifade etti.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 83
  • Göktürk 1 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten sizinle süngü savaşı mı yapacağımızı sandınız. Füzeler konuşacak
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Vuracaz az kaldı seçim bitsin kafir tohumları sizi
    Cevapla
  • zekeriya 1 yıl önce Şikayet Et
    sıra sizede gelecek
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkunun ecele faydası yok
    Cevapla
  • Recep YÜKSEL 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu minnacık gariban ülke de kendini bize rakip görüyor. Hayatta kalmaları Türk düşmanlığına bağlı. Gidin başka yerde oynayın. Yoksa sizi sahiplerinin de kurtaramaz.
    Cevapla
  • Uygar 1 yıl önce Şikayet Et
    Pabucundan araba yapıp oynasınlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi