Macron: Bence Putin büyük bir hata yaptı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek üzere başkent Washington’a geldi.

Macron: Bence Putin büyük bir hata yaptı
Macron: Bence Putin büyük bir hata yaptı
GİRİŞ 01.12.2022 17:53 GÜNCELLEME 01.12.2022 17:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Macron, görüşme öncesi ABD medyasına Ukrayna-Rusya krizine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Barışın nasıl sağlanması gerektiği hakkında konuşan Macron, barışın sürdürebilir olması ve Ukraynalılar tarafından yönlendirilmesi gerektiğini savundu.

Macron, "Birincisi başkaları tarafından Ukraynalılara dayatılan barış anlaşması iyi bir anlaşma değil. İki taraftan birinin orta ve uzun vadede kabul edemeyeceği bir anlaşma iyi bir barış anlaşması olamaz" dedi.

Ukrayna ve Rusya arasında 2014’te yapılan Minsk Anlaşması'na da değinen Macron, "Bence Başkan Putin savaşı başlatarak büyük bir hata yaptı. Uluslararası topluluğun katıldığı politik ve diplomatik bir süreç vardı. Putin NATO’nun, Rusya’ya saldırmak için Ukrayna’yı kullanacağına inandı. Bence bu kesinlikle yanlış" diye konuştu.

"PUTİN BENCE BÜYÜK BİR HATA YAPTI"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müzakere masasına oturulup oturulmayacağı ile ilgili konuşan Macron, "Putin uzun zamandır görevde. Kendi halkını tanıyor. Bence bir hata yaptı. Masaya geri dönüp bir şeyleri müzakere etmek imkansız mı? Bence müzakere hala mümkün" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Macron ve Biden arasında gerçekleşecek görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin yanı sıra Çin, İran ve Orta Doğu’da yaşanan sorunlar ile Ukrayna’ya destek konuları ele alınacak.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • 4354 1 yıl önce Şikayet Et
    istediğiniz konuyu ele alın yıllarca yaptıklarınızı ortadoğuda kan dökmeden yani bizi yok etmeden hayallerinizi asla gerçekleştiremessiz kalleşler
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    SAFTİRİK Almanya..! Başına örülmeye çalışılan çorabı hala farketmedi. ABD bir yandan Rusya ile Avrupayı Ukrayna konusunda dalaştırıp, kuzey akım hattını da havaya uçurup özellikle Almanya’nın burnunu sürterken, diğer yandan ABD sağına Fransayı alarak ve Fransaya ayrı bir değer vererek “Avrupa ordusu / Fransız-Alman” işbirliği korkusunu da attı. Fransayı yüceltti, Almanya yı gömüyorrr..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bence büyük hatayı siz yapdiniz sömürge alışkanlığınız dan kurtulmalisiniz
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa İngiltere milyonlarca Afrikalıları katletti bunun hesabını verecekler elbette bir gün.
    Cevapla
  • Aladağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Macron bu zorlu kışı halkın nasıl atlatacak ab ülkeleri vatandaşları ocağına daha ateş düşmedi zulmetiginiz astığınız kestiğiniz Afrikalılar gibi dayanıklı olacaklarım önünüzde uzzzzzuuun bir kara kış var göreceğiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ekonomiden güzel haber! Türkiye 20 ülkelik listeden çıkıyor
Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntülerinde parmaklarındaki morlukların nedeni belli oldu!