Nikki Haley: ABD'den nefret eden ülkelere para vermeyi bırakacağız

ABD başkanlık seçimlerine aday olan Nikki Haley, "Ben başkan olduğumda, ABD'den nefret eden ülkelere para vermeyi bırakacağız." sözlerini sarf etti.

Nikki Haley: ABD'den nefret eden ülkelere para vermeyi bırakacağız
Nikki Haley: ABD'den nefret eden ülkelere para vermeyi bırakacağız
GİRİŞ 04.03.2023 01:14 GÜNCELLEME 04.03.2023 01:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD'de 2024'te yapılacak başkanlık seçimlerine Cumhuriyetçi Parti'den resmen adaylığını duyuran Haley, Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı 2023'te (CPAC 2023) konuştu.

"LİSTE HAZIRLATTIM"

Haley, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Büyükelçisiyken müttefiklerinin arkalarını kollayacağını ancak ABD'nin arkasında durmayan ülkelerin de isimlerini not edeceğini söylediğini aktardı.

Bu kapsamda ABD'nin Tel Aviv'deki Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kararının ertesinde yaşananları hatırlatan Haley, şunları kaydetti:

"128 ülke bizi kınadı. İsimlerini aldım. Ofisime gittim ve personelimle bir liste hazırlattım. 193 ülkeyi sıraladılar. İkinci sütuna ABD'nin lehine ve aleyhine verdikleri oy oranlarını yazmalarını istedim. Son sütuna da onlara ne kadar dış yardım verdiğimizi koymalarını istedim."

ABD YÖNETİMİNİ ELEŞTİRDİ

Haley, ABD'nin "kuyusunu kazan" ülkelere milyar dolarlar verdiklerini iddia ederek, "Bizi sırtımızdan bıçaklıyorlar ve sonra dönüp para istemek için ellerini uzatıyorlar." ifadesini kullandı.

"DOSTLAR SATIN ALMAYI BIRAKMALIYIZ"

Bu ülkelerin bazılarının "Amerikan askerlerini öldürmeye çalışan teröristleri desteklediğini" öne süren Haley, "Pakistan, Irak, Filistinliler ve hatta komünist Küba ve Çin'e dış yardım veriyoruz. Dostlar satın almaya çalışmayı bırakmalıyız." dedi.

Haley, "Ben başkan olduğumda, ABD'den nefret eden ülkelere para vermeyi bırakacağız." diye konuştu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 19
  • Derzeit 1 yıl önce Şikayet Et
    Terörü kutup destekleyen sizsiniz,yiyorsa ülkene dava açsana??sen ancak şeyin başına oturursun...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İlerde para verecek ülke bulamayacaksın!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de nefret ediyorum...
    Cevapla
  • Misafirliğe devam 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizden herkez nefret ediyor Para da vermezseniz işini çoktan biter Satın aldıklarınız var Sizi ayakta tutan da onlardır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi işte tüm paranız sizde kalır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı'ya rest: Hepsi örtbas ediliyor!
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı