Venezuela'da seçimler 2024'te

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçimlerinin 2024 yılında barışçıl şekilde düzenleneceğini duyurdu.

Venezuela'da seçimler 2024'te
Venezuela'da seçimler 2024'te
GİRİŞ 12.03.2023 15:03 GÜNCELLEME 12.03.2023 15:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçimlerinin 2024 yılında barışçıl şekilde düzenleneceğini duyurdu.

Radio La Pizarra Kanalı'na konuşan Maduro, seçimlere değinerek, "2024'te devlet başkanlığı seçimleri gelecek, halk oy kullanacak ve adayını seçecek. 10 Ocak 2025'te gelecek dönem için başkan yemin edecek. Barış, demokrasi ve halkın gücüyle ülkemizin gidişatı tayin edilecek." ifadesini kullandı.

"ULUSLARARASI BASININ NE DÜŞÜNDÜĞÜ UMURUMDA DEĞİL"

Maduro, seçimlerin ardından uluslararası toplumun kendisinin devlet başkanlığını tanıyıp tanımamasına ilişkin soru üzerine, "Emperyalizmin, sağın ve Avrupa'nın Venezuela'nın demokratik süreciyle ile ilgili ne düşündüğü umurumda değil. Bir şey söyleyip söylememeleri, tanıyıp tanımamaları bizim için önemli değil." dedi.

Eski muhalif lider Juan Guaido'nun söylemleriyle ilgilenmediklerini belirten Maduro, Guaido'nun emperyalist ve sağcı oligarklar tarafından "icat edildiğini", ülkede bir saniye dahi devlet başkanı olarak kabul görmediğini söyledi.

Maduro, Latin Amerika ve Karayipler'deki stratejik ittifakları yeniden etkinleştirdiklerini, Kolombiya, Brezilya ve Honduras'taki iktidar değişikliğinden sonra ilişkilerde ilerleme olduğunu kaydetti.

Güney Amerika Uluslar Birliği (UNASUR) ve Latin Amerika ile Karayip Devletleri Topluluğu'nun (CELAC) bölge için önemine işaret eden Maduro, "Latin Amerika ve Karayipler'in geleceği konusunda çok iyimserim, bunlar kaçınılmaz adımlardır, daha özgür, bağımsız, adil ve eşit bir Latin Amerika için kaçınılmaz politikalardır." şeklinde konuştu.

Maduro, ABD'nin Latin Amerika ve Karayip politikalarını eleştirerek, "Halkların iyiliği için sunabilecekleri hiçbir şey yok, hiçbir şey yaptıkları yok aksine tüm politikaları geriliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Venezuela'da muhalif liderlerden Guaido ile Henrique Capriles, Ekim 2023'de devlet başkanlığı seçimleri öncesi ön seçimde adaylıklarını açıklayacaklarını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD nın tasvip etmediği her seçim gayrı meşru her seçilen onaysız ve tasvip edilmez gücü yetmediği yerlerde darbe kaos fitne Ambargo koyup istediğini yaptırmak için dikta ile zorbaı başkan bile getirirler Sisi gibi meşru olan gayrı meşru olur Mursiye acıma duymadılar ölümüne sebep olan ABD seçilmiş Başkanı indirip yerine kendi Adamını koyup buna meşru dediler işte ABD böyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...