ABD'den Erdoğan'ın Jeff Flake tepkisine cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Büyükelçi Jeff Flake'e tepki göstermesine cevap veren Washington yönetimi, "yurtdışında görevli büyükelçilerinin, tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğunu" belirtti.

GİRİŞ 04.04.2023 12:29 GÜNCELLEME 04.04.2023 15:47
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'in, CHP Genel Başkanı ve altılı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 29 Mart'ta ziyaret etmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepkisini çekmişti.

Erdoğan, önceki gün katıldığı etkinlikte, "Amerika’ya bu seçimlerde bir ders vermemiz lazım. Joe Biden oradan konuşuyor, Biden'ın buradaki büyükelçisi ne yapıyor? Gidiyor Bay Kemal'i ziyaret ediyor. Ayıptır, biraz kafanı çalıştır. Sen büyükelçisin. Senin buradaki muhatabın Cumhurbaşkanıdır" demişti.

Kemal Kılıçdaroğlu ABD Büyükelçisi'ni makamında kabul ettiKemal Kılıçdaroğlu ABD Büyükelçisi'ni makamında kabul etti

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benimErdoğan'dan Kılıçdaroğlu'yla görüşen ABD elçisine tepki: Kafanı çalıştır, muhatabın benim

O sözler dünya basınında yankı buldu: Erdoğan 'haddini bil' dediO sözler dünya basınında yankı buldu: Erdoğan 'haddini bil' dedi

Tartışmaların odağındaki Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'den dikkat çeken 'Türkiye' çıkışı!Tartışmaların odağındaki Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'den dikkat çeken 'Türkiye' çıkışı!

ERDOĞAN'A YANIT

Erdoğan'ın bu sözlerine Washington yönetiminden yanıt geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında görevli büyükelçilerinin, tüm taraflara görüşmesinin rutin olduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı sözcülüğü, Voice of America'nın (VOA) sorusuna cevaben yaptığı açıklamada, "Yurtdışında görevli ABD Büyükelçileri, görev yaptıkları ülkelerdeki gelişmeleri anlamaya yönelik rutin diplomatik görevlerinin bir parçası olarak hükümet üyeleri, basın, çeşitli siyasi partiler, sivil toplum ve diplomatik meslektaşlarıyla düzenli olarak biraraya gelmekte. Aynı durum Türkiye'de, Büyükelçi Flake için de geçerli" dedi.

Bakanlık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Aralık'taki seçimlerde ABD'ye ders verilmesi gerektiği yönündeki sözleriyle ilgili VOA'nın yorum talebini ise yanıtsız bıraktı.

KAYNAK: VOİCE OF AMERİCA (VOA) TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38
  • yozgatli 1 yıl önce Şikayet Et
    rutinmis mis mis...sen kimi kandiriyon, gecti o günler...
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin muhalefet partis şideri ile seçim önü ne işin olabilir... Muhatab hükümettir... Karıştırcısın Abd... Emir erinde .. Bay bay Kamal
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    utanmazlar ne kadar piskinsiniz bizim Türk Büyük ELÇİSİ böyle bir şey yapsa bir dakika orda tutamazsınız sınır dışı edersiniz. Türk Milleti bunu yemez
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Asla rutin değil bu saçmalık senin işin hükümet ile görüşmek bizi mi kandırıyorsun Aptal değiliz
    Cevapla
  • patriot 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi bizde yedik, iktidar haric herkesle rutin periyodik gorusuyor, kime karsi, reise karsi, altili masanin mimarlari sandikta gomucez sizin cocuklari bekleyin az kaldi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...