PKK'lı Kenan Ayaz'ın Almanya'ya iadesinde "Türkiye" şartı

Güney Kıbrıs'taki Larnaka Bölge Mahkemesi, Almanya'nın terör faaliyetleri nedeniyle "Avrupa Tutuklama Emri" ile aradığı PKK'lı Kenan Ayaz'ın bu ülkeye gönderilmesine "Türkiye'ye iade edilmemesi" şartıyla onay verdi.

PKK'lı Kenan Ayaz'ın Almanya'ya iadesinde "Türkiye" şartı
PKK'lı Kenan Ayaz'ın Almanya'ya iadesinde "Türkiye" şartı
GİRİŞ 20.04.2023 10:01 GÜNCELLEME 20.04.2023 12:05
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK üyesi Kenen Ayaz'a, bundan 10 yıl önce Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından "siyasi mülteci" statüsü verilmişti.

Bunan rağmen Almanya'ya sıklıkla giden Ayaz'ın, bu ülkede terör faaliyetleri yürüttüğü tespit edilmiş ve hakkında tutuklama kararı çıkarılmıştı.

Güney Kıbrıs'ta terör örgütü PKK/YPG provokasyonuGüney Kıbrıs'ta terör örgütü PKK/YPG provokasyonu

PKK üyesi Ayaz, 15 Mart'ta İsveç'te bulunan ailesini ziyaret etmek için Larnaka Havalimanı'na gelmiş, Almanya'nın tutuklama kararı ve iade talebi nedeniyle Rum polisi tarafından gözaltına alınmıştı.

MAHKEME ŞARTLI İADE KARARI VERDİ

Dava, dün Larnaka'da görüldü. Rum Mahkemesi Ayaz'ın iadesine, "Almanya'da hüküm giymesi halinde hapis cezasını çekmek üzere Güney Kıbrıs'a gönderilmesini, ülkesi olan Türkiye'ye geri gönderilmemesi veya daha sonra iade veya başka bir şekilde teslim edilmemesi" şartıyla onay verdi.

PKK mensubu Ayaz'ın avukatı, karara itiraz edeceklerini söyledi. Yüksek Mahkeme'nin 10 gün için bir karar vermesi bekleniyor.

PKK SEMPATİZANLARI AYVAZ'A DESTEĞE GELDİ

Karar duruşması sırasında Rum tarafından yaşayan PKK sempaztizanları, mahkeme dışında toplanarak Ayaz lehine sloganlar attı.

Bu PKK mensuplarının, ellerinde PKK elabaşı Abdullah Öcalan posterleri taşıdığı görüldü.

  • Daha önce Güney Kıbrıs'ta yapılan bir PKK propagandası

AVRUPA TUTUKLAMA EMRİ NE DEMEK?

Avrupa Tutuklama Emri ya da Avrupa Tutuklama Belgesi, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında herhangi bir şüphelinin tutuklanması, mahkemeye çıkarılması ya da gözaltına alınmasına izin veren bir düzenlemedir.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 19
  • Yorgo 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir siha gönderin Rum kesiminde vurun.. azdan az çoktan çok gider..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Guzel kafasi var devam et
    Cevapla
  • Temel 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten gerek yok onların olsun verseler ne olacak zaten bizde ceza yok mahkeme de karar verenler bunların adamı zorla bir yıl verilir onu komik para cezası olur evine gider
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık görün be körler bütün dünya pkk lı oldu.İnadına Recep Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rumlar bile PKK uğruna Almanya ya şart koşuyor. Vay Arkadaş ne PKK imiş yaa. Bütün dünya Koruyucusu kesildi, bizdekiler de cabası. En büyük destek CHP ve 7 li masadan. İŞTE TAM DA BUNUN İÇİN İNADINA REİS, KÖKÜNÜ KURUTUNCAYA KADAR.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı