ABD Başkanı Biden, "Beyaz üstünlüğünü" terör tehdidine benzetti

Howard Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Joe Biden, ülkede en tehlikeli terörizm tehdidinin "beyaz üstünlüğü" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Biden, "Beyaz üstünlüğünü" terör tehdidine benzetti
ABD Başkanı Biden, "Beyaz üstünlüğünü" terör tehdidine benzetti
GİRİŞ 13.05.2023 23:57 GÜNCELLEME 14.05.2023 00:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı Joe Biden, Washington D.C.’de bulunan siyahi öğrencilerin çoğunlukta olduğu Howard Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde açıklamalarda bulundu.

"EN TEHLİKELİ TERÖR TEHDİDİR"

ABD’deki beyaz üstünlüğünü eleştiren Biden, "Beyaz üstünlüğü anavatanımızdaki en tehlikeli terör tehdididir." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı, bu ifadeleri sadece tarihsel olarak siyahilerin ağırlıkta bulunduğu okullarda gündeme getirmediğini, her zaman her yerde dile getirdiğini savundu.

"SESSİZLİK SUÇ ORTAKLIĞIDIR"

Konuşmasında ABD'yi iç çatışmalarla sarsılan bir ulus olarak tasvir eden Biden, mezuniyet törenindeki öğrencileri "ulusun ruhu için mücadele etmeye" çağırdı.

Biden, "Adalete doğru korkusuz ilerleme, çoğu zaman en eski ve en meşum güçlerin acımasızca geri püskürtülmesi anlamına gelir. Çünkü nefret asla ortadan kalkmaz, sadece saklanır ve oksijen verildiğinde tekrar ortaya çıkar. İşte bu yüzden sessizlik suç ortaklığıdır, sessiz kalamayız." şeklinde konuştu.

SİYAHİ ÖĞRENCİLER BIDEN'I İNANDIRICI BULMUYOR

Biden’in ırkçılık karşıtı sözlerine rağmen bazı öğrencilerin ellerinde, "Biden ve Harris siyahilerle ilgilenmiyor", "Ayağa kalk, mücadele et, siyahiler saldırı altında" şeklinde pankartlar açması dikkati çekti.

Howard Üniversitesi’nde mezuniyet konuşması yapan görevdeki 7.ci başkan olan Biden’a üniversite yönetimi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Biden’in yardımcısı Kamala Harris de Howard Üniversitesi mezunu.

 

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    hasta abd kafayı iyicene yemiş
    Cevapla
  • ihtiyar 11 ay önce Şikayet Et
    abd nin kendini diger dünya devletlerine karsi üstün görmesi en tehlikeli ve Terör tehdididir .
    Cevapla
  • Murat gözükara 11 ay önce Şikayet Et
    ABD deki siyahiler ayaklanmalı askerler özellikle... Hala siyahiler abd de köle görülür... Abd de en az 6 ay kalırsanız bunun farkına varırsınız hissedersiniz...
    Cevapla
  • Osmanli 11 ay önce Şikayet Et
    2024 te güle güle
    Cevapla
  • Siyah Beyaz 11 ay önce Şikayet Et
    Katılmamak mümkün mü.kendisini tarif etmiş lâkin oradaki bazı siyahiler onu niye alkışlamış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Müzakereler sona erdi: Cevabımızı ilettik!
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti