Almanya’da “Irkçılık var” diyen Türk işten atıldı

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde Polis Yüksek Okulu’nda “kültürlerarası yetkinlik" dersleri veren Bahar Aslan, medya hesabında bazı polislerin yabancılara karşı uyguladığı şiddeti dile getirince işten çıkarıldı.

Almanya’da “Irkçılık var” diyen Türk işten atıldı
Almanya’da “Irkçılık var” diyen Türk işten atıldı
GİRİŞ 24.05.2023 16:14 GÜNCELLEME 24.05.2023 16:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya’nın Gelsenkirchen kentinde Polis Yüksek Okulu’nda “kültürlerarası yetkinlik" dersleri veren Bahar Aslan sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle işten çıkarıldı.

Aslan’ın “Almanya'da aşırı sağcı polislerin göçmenlere yönelik ırkçı motifli kontroller yapılıyor. Ben ve arkadaşlarım bir polis kontrolüne yakalandığımızda kalp çarpıntısı yaşıyoruz. Çünkü güvenlik makamları içindeki tüm kahverengi pislikler bizi korkutuyor. Bu sadece benim değil, bu ülkedeki pek çok insanın gerçeği" ifadelerinin ardından görevden alındı. Aslan’ın söz konusu açıklamasının ardından Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamada Aslan’ın iş anlaşmasının uzatılmayacağını bildirilerek, “Öğretim görevlisinin mevcut açıklamaları nedeniyle hem müstakbel polis memurlarına hem de gelecekteki idari memurlara demokrasi, hoşgörü ve tarafsızlıkla ilgili önyargısız, sağlam temellere dayanan bir görüş aktarmak için uygun olmadığı” ifadelerine yer verildi.

Arslan’a çok sayıda destek geldi

Bahar Aslan’ın iş akdinin tek taraflı olarak fes edilmesi Almanya’da tartışmalara neden oldu. Almanya Türk Toplumu (TGD) Başkanı Gökay Sofuoğlu da Aslan’a destek vererek, “Bir öğretim görevlisini görevden alanlar Almanya'daki ırkçılık sorununun bir parçasıdır" dedi.


Desteğin yanı sıra Aslan’ı hedef alan açıklamalar da ülke gündeminde yer aldı. NRW Polis Sendikası (GdP) Başkanı Michael Mertens ise, “Yapılan açıklamaların iş hukuku çerçevesinde kontrol edilmesi gerekir. Bu tür kamu açıklamaları yapan herkes toplumu bölmek istiyor. Yapıcı tartışma evet ama böyle değil” açıklamasını yaptı.
 

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • EBUBEKİR BALCI 11 ay önce Şikayet Et
    İşte taptığınız gavur bu ama kadın da ne halt yemeye ders veriyor gavurlara.
    Cevapla
  • baba vanga 11 ay önce Şikayet Et
    alman iç istihbaratından sorumlu bfs nin bşk yrd. türk kökenli sinan selen nin devreye girmiştir gelişme muhtemelen............
    Cevapla
  • Bremenli 11 ay önce Şikayet Et
    45. sene calistim gemi insaatinda tum haklarimi aldim inanin ctesi pazar alman mesaiye gelmezdi hep yabancilar. Ve subatta ulkeme köyume döndum esimle beraber torunlar cocuklar orda kaldi iyiki dönmusum orda evet hemde ne irkcilik gördum yasadim . Ama artik ulkemdeyim emekliler dönsun Allaha yakin burdasiniz orda hikayden islami yasamisiz. Alman irkci hemde ne irkci kiralik ev kolay yok
    Cevapla
  • Derzeit 11 ay önce Şikayet Et
    Doğu Almanlar geldikten sonra her şey kötüye gitti çünkü onlar Stasiler ve ırkçılar.. onlar gelene kadar biz bu ülkede ayrımcılık nedir bilmedik duymadık,belki çok az istisnalar dışında... Almanya yaşanacak ülke olmaktan çok zaman önce çıktı,kendi halkı yani batı Almanlar bile hatta Şirketler bile ülkeyi terk edip kaçıyorlar,kalanlarda iflas etti yada kacamiyorlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Togg, SsangYong ve BMW X1'e fark attı
İşte Cem Garipoğlu’nun koğuşundaki son görüntüleri