Kolombiya'da hayvanat bahçesinden kaçan 2 şempanze öldürüldü

Kolombiya'nın Pereira şehrindeki Ukumari Biopark Hayvanat Bahçesi'nden kaçan Pancho ve Chita adındaki 2 şempanzenin, Cerritos bölgesinde öldürüldüğü bildirildi.

Kolombiya'da hayvanat bahçesinden kaçan 2 şempanze öldürüldü
Kolombiya'da hayvanat bahçesinden kaçan 2 şempanze öldürüldü
GİRİŞ 25.07.2023 23:04 GÜNCELLEME 25.07.2023 23:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ukumari hayvanat bahçesinden yapılan açıklamada, tesiste bulunan üç şempanzeden Pancho ve Chita isimli ikisinin 23 Temmuz'da kafeslerinden çıkarak hayvanat bahçesinden kaçtığı duyuruldu.

Hayvanat bahçesinin müdürü Sandra Correa, Pancho ve Chita'nın kaçtıkları fark edilince durumu polise bildirdiklerini ve bölgede kırmızı alarm verildiğini söyledi.

Pancho'nun, Cerritos bölgesinde gezinirken görüldüğü ve Chita'nın ise hayvanat bahçesinden sadece birkaç metre uzaklaştığı kaydedildi.

Arama çalışmalarının ardından Pancho ve Chita'nın bir polis ve bir asker tarafından öldürüldüğünü belirten Correa, iki şempanzenin yasını tuttuğunu fakat insanların yaşamına öncelik vermek zorunda olduklarını ifade etti.

Correa, hayvanat bahçesinin 31 Temmuz'a kadar kapalı kalacağını aktardı.

Polis yetkililerinin olumsuz tepkilere yönelik açıklamasında, iki şempanze tarafından saldırıya uğrama riskiyle karşı karşıya kalmış hayvanat bahçesi çalışanlarını korumak amacıyla şempanzelerin öldürüldüğü belirtildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'de olsaydı öldürenlerin anasını ağlatırlardı.
    Cevapla
  • Özgürlük 9 ay önce Şikayet Et
    Önce hayvanları zorla içeri tık sonra da hayvanlara hapishane kaçkını muamelesi yap ve öldür. Ey insanoğlu yaptıklarının bedelini bu dünyada değilse bile obir dünyada ödemeyecek misin???? Kim size o hayvanları içeri tıkın dedi. Ey zalimler nasıl olsa hayvan değil mi şikayet edecek yeri yok değil mi???
    Cevapla
  • İSTANBULLL 9 ay önce Şikayet Et
    Bizde onlarca köpek saldırısı var, o kadarda hayatını kaybeden var, ama öncelik yine bu hayvanlarda,dokunamazsın cezası var. Sizlerin aklına sağlık ellerine sağlık Kolombiya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek