Çin'de heyelan can aldı: 21 ölü, 6 kayıp

Çin'in kuzeyindeki Şaanşi eyaletinin merkezi Şian şehri yakınında meydana gelen toprak kaymasında 21 kişi öldü.

Çin'de heyelan can aldı: 21 ölü, 6 kayıp
Çin'de heyelan can aldı: 21 ölü, 6 kayıp
GİRİŞ 13.08.2023 18:13 GÜNCELLEME 13.08.2023 18:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şian Acil Durum Yönetim Bürosundan yapılan açıklamaya göre, cuma gecesi başlayan ani selin yol açtığı toprak kayması nedeniyle şehrin batısındaki otoyol zarar görürken, 900 hanenin elektriği kesildi.

21 ÖLÜ, 6 KAYIP

Heyelanda 21 kişi hayatını kaybetti, kayıp 6 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Çin'in kuzey eyaletleri temmuz ayından bu yana Doksuri ve Khanun Tayfunları'nın yol açtığı şiddetli yağış ve sellerle karşı karşıya kalmıştı.

Sellerde toplam 142 kişinin yaşamını yitirdiği bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Tevratın Hükmü 8 ay önce Şikayet Et
    Youtube "China Truths"ve"China Observer" kanalı ara bu dimsiz din düşmanları din ve innancı saldırıp değistirip dini ibadethane yıktıkları müddetçe yüce yaradan ayni Firavun kavmini yaptığî gibi Tevratın hükmü ile çinden intikam alacaktır! Yüce yaradan ibranice=Yahwe, Süryanice Elahi, Arapça Allah,  Çince Shangdi  上帝 çinde yaşayan innaçlı ve iyi niyetli insanları korusun Amen!
    Cevapla
  • Shangdi 上 intika 8 ay önce Şikayet Et
    Çin ateistleri komunistleri din ve innanca saldırdıkları müddetçe kilise cami ibadethane yıktıkları müddetçe dini değistirip dini saldırdıkları müddetçe Yahwe=Yehowa= Allah =Tengri=Shangdi Çince上帝 intikamı alır yüce yaradan Tevratın hükmü ile ayni Firavun ve Firavun kavmi gibi Çinden intikam alır! Yüce yaradan çinde yaşayan innançlı ve iyi niyetli çinlileri korusun! Amen!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Hakan Fidan'dan son dakika Gazze açıklaması: Bu son savaş olmayacak!
Nükleer silahtan daha tehlikeli... Türkiye'de acilen uygulanması gerekiyor!