Pazar yerine top mermisi düşmesi sonucu 34 kişi öldü

Ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında nisan ortasından bu yana iç savaşın sürdüğü Sudan’ın başkenti Hartum’da, pazar yerine top mermisi isabet etmesi sonucu 34 kişi hayatını kaybetti.

Pazar yerine top mermisi düşmesi sonucu 34 kişi öldü
Pazar yerine top mermisi düşmesi sonucu 34 kişi öldü
GİRİŞ 06.11.2023 18:23 GÜNCELLEME 06.11.2023 18:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlere göre, iki askeri güç arasındaki çatışmalarda başkentin batısındaki Umdurman'ın Kerari semtindeki bir pazara top mermisi düştü.

Olayda, 34 sivil yaşamını yitirdi ve çok sayıda kişi yaralandı.

Dün de başkent Hartum'da evlere top mermisi isabet etmesi nedeniyle 15 kişi hayatını kaybetmişti.

Sudan iç savaşı

Sudan’da 7. ayına giren iç savaşta taraflar, başkent Hartum’un yanı sıra ülkenin batı ve güney batısındaki 9 eyalette ağır silahlarla çatışmayı sürdürüyor.

Sudan hükümetinin uluslararası topluma "terörist grup" olarak kabul etmesi çağrısında bulunduğu HDK, 15 Nisan'da patlak veren iç savaş öncesinde sisteme entegrasyonu henüz tamamlanmamış askeri bir güçtü.

Birleşmiş Milletlere göre, bölgede çatışmalar nedeniyle 6 milyona yakın kişi evlerinden edildi.

Çatışmalarda, 10 bini aşkın sivil hayatını kaybetti, 25 milyon Sudanlı insani yardıma muhtaç hale geldi.

Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 29 Ekim'de Suudi Arabistan ve ABD arabuluculuğunda başlayan müzakerelerden ise henüz sonuç alınamadı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Artık 5 ay önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi İsrail bitiremedi Müslümanları,yiyelim birbirimizi, birbirimizi cennete gönderelim.Öyle ya ölenler cennetlik ya öndürenler...Allah'ım aklımıza mukayyet ol.Ne olacak bizim bu halimiz.Allah'ım sen bizlere,aklımıza,zihnimize feraset nasip et.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması
Hamas: İsrail'in yeni engelleri olmadığı sürece atmosfer olumlu