Somali ve Kenya'yı sel vurdu

Somali'de şiddetli yağışın yol açtığı sel felaketinde 29, komşu ülke Kenya'da ise 15 kişi hayatını kaybetti.

Somali ve Kenya'yı sel vurdu
Somali ve Kenya'yı sel vurdu
GİRİŞ 08.11.2023 12:04 GÜNCELLEME 08.11.2023 14:24

Doğu Afrika ülkesi Somali'de etkili olan yoğun yağış, sel felaketini beraberinde getirdi. Ülkenin güneybatısındaki Jubba Nehri'nin taşması sonucu yerleşim yerleri sular altında kaldı. Nehirle çevrili Luuq bölgesinde ise 2 bin 400 kişi mahsur kaldı. Somali Ulusal Afet Yönetimi Ajansı'ndan (SOMDA) yapılan açıklamada, sel nedeniyle 29 kişinin hayatını kaybettiği, 300 binden fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi. SOMDA Genel Müdürü Hassan Isse yaptığı açıklamada, "Bugün olup bitenler son yılların en kötüsü. 1997'deki sellerden bile daha kötü." ifadelerini kullandı. Isse, çok sayıda kişinin sel sularında mahsur kaldığını, ölü ve evlerini terk etmek zorunda kalanlarının sayısının artmasının beklendiğini belirtti.

Komşu Kenya'da ise, Kızıl Haç tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağışın yol açtığı selde en az 15 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Liman kenti Mombasa ile kuzeydoğudaki Mandera ve Wajir bölgelerinin selden en kötü etkilenen noktalar olduğu aktarıldı. Selin 241 dönüm tarım arazisini etkilediği, bin 67 hayvanın da telef olduğu ifade edildi.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...