Hamas'tan İsrail'in Şifa Hastanesi yalanına tepki: Komik bir tiyatro

Hamas, İsrail'in sabah saatlerinde baskın düzenlediği Şifa Hastanesi'nde silah bulunduğunu iddia etmesini "komik bir tiyatro" olarak nitelendirdi.

Hamas'tan İsrail'in Şifa Hastanesi yalanına tepki: Komik bir tiyatro
Hamas'tan İsrail'in Şifa Hastanesi yalanına tepki: Komik bir tiyatro
GİRİŞ 15.11.2023 22:34 GÜNCELLEME 15.11.2023 23:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hamas, İsrail'in, "Hamas'ın faaliyetlerinin bulunduğuna işaret eden istihbarat bilgileri doğrultusunda belirli bir yerleşkeye baskın düzenlediğine" dair açıklamasına yanıt verdi.

İsrail'in Şifa Hastanesi'nde silah ve teçhizat bulunduğunu iddia etmesinin, "Gazze'de sağlık sektörünü yok etmeye yönelik suçunu meşrulaştırmaya çalıştığı yalanların ve ucuz propagandanın devamından başka bir şey olmadığı" belirtildi.

Söz konusu iddiaların İsrail'in Rantisi Çocuk Hastanesine yaptığı baskın sırasında yaptığı içi boş propagandanın bir benzeri olduğu kaydedilen açıklamada, İsrail'in bir yerlere silah yerleştirip oynadığı "komik bir tiyatro oyunu" olduğu kaydedildi.

"İsrail'in çocuklara, kadınlara ve savunmasız sivillere karşı işlediği suçları örtbas etmek için yaydığı yalan ve aldatmacanın boyutunun farkındayız." ifadeleri kullanılırken, açıklama şöyle devam etti: "Birleşmiş Milletlere ve uluslararası kuruluşlara, hastanelerin koşullarını gözden geçirmek ve İsrail'in yalan söylemi ile asılsız iddialarını tespit etmek için uluslararası bir komite kurma çağrısını iki haftadır birden fazla kez tekrarlıyoruz."

İsrail güçleri, bu sabah erken saatlerde Gazze'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'ne tanklar eşliğinde baskın düzenlemişti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Vatan bayrak 5 ay önce Şikayet Et
    Yahu tüm itrail silahlı siviller bile silahlı
    Cevapla
  • Ömer 5 ay önce Şikayet Et
    Bebek Katili iskalci Zalim Lanet İsrail Kahru Perisan Olursun İNŞALLAH
    Cevapla
  • Tek 5 ay önce Şikayet Et
    Silah olsa bile savaş durumu var hastaneyi korumak gerek sanki onların hastane okullarında silah yok mu üstelik bunları kendileride koyar uzmanlık alanları zaten olsa ne olacak orda güvenliği sallayan görevlilerin silahı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PYD elebaşı Salih Müslim'in eşinden teröristbaşı Abdullah Öcalan hakkında sakat ifadeler
ABD Deniz Kuvvetleri yetkilisi: İsrail ordusu kendi İHA'larını vuruyor