İsrail savaş uçakları Gazze'de Hamas lideri Heniyye'nin evini bombaladı

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin evine hava saldırısı düzenledi.

GİRİŞ 16.11.2023 14:04 GÜNCELLEME 16.11.2023 14:13
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Siyonist İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Heniyye'nin Gazze Şeridi'ndeki evini bombaladığı ifade edildi.

Saldırı anına ilişkin görüntülerin de paylaşıldığı açıklamada, söz konusu evin zaman zaman "Hamas'ın üst düzey isimlerinin buluşma noktası" olarak kullanıldığı iddia edildi. Yerel kaynaklar, Hamas lideri Heniyye'nin saldırı sırasında Gazze Şeridi dışında olduğunu aktardı. 

İSMAİL HANİYE KİMDİR?

İsmail Haniye, 1963’te Gazze Şeridi’nde bulunan Elşati mülteci kampında dünyaya geldi. Haniye’nin ailesi, 1948’de Arap-İsrail Savaşları sırasında mülteci durumuna düşmüştü. Şubat 2006’da Filistin Ulusal Yönetimi Başbakanı olarak göreve başladı ve Haziran 2014’te görevden alındı. Haniye, 2017’den bu yana Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı olarak görev yapıyor. 

İSRAİL SALDIRILARINDA VEFAT EDENLERİN SAYISI 11 BİN 500'Ü AŞTI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 40 gündür sürdürdüğü saldırılarda 4 bin 710'u çocuk, 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 76
  • mehmet doğan 5 ay önce Şikayet Et
    Sen kesin israillisin
    Cevapla
  • ali 5 ay önce Şikayet Et
    israil evin yerini nasıl biliyor içerde ajan var
    Cevapla
  • Yakup Mil 5 ay önce Şikayet Et
    Müslüman devletler askeri müdahale için daha neyi bekliyor acaba? Sıra bir gün bize de gelecek.
    Cevapla
  • Bedo 5 ay önce Şikayet Et
    Onlar aslan besliyor evlerinde ,holywod yildizlarina gecelik 10 milyon dolar bahşiş veriyor sen islam devleti ve mudaheleden bahsediyorsun hemserim iyimisin
    Cevapla
  • konuk 5 ay önce Şikayet Et
    bekleme de usandı
    Cevapla
  • Serko 5 ay önce Şikayet Et
    Bizdeki CHP zihniyeti olduğu suretce savaşa gidilmez önce onları bir hal etmek lazım yoksa biz savastayken arkamızdan vururlar adam bosunami insansiz uçak tank yapiyo bu millete güvenilmez 1 soğana patatese satıyor ülkesini nokta
    Cevapla
  • SSs 5 ay önce Şikayet Et
    Sivillerin üstüne bomba atıp güçlüyüm diyor zavallıla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu: Saldırıların sonlandırılması talebini reddediyoruz
Sokak köpekleri Ardeşen'de vatandaşların hayvanlarını telef etti