Filistin Esir İşleri Heyeti: "İsrail esir takasını ihlal ediyor"

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti, İsrail'in, esir takası mutabakatını ihlal ettiğini, yeni serbest bırakılan Filistinli Fedva Hamade'yi daha önce açılmış bir dava kapsamında yargıladığını açıkladı.

Filistin Esir İşleri Heyeti: "İsrail esir takasını ihlal ediyor"
Filistin Esir İşleri Heyeti: "İsrail esir takasını ihlal ediyor"
GİRİŞ 11.12.2023 18:38 GÜNCELLEME 11.12.2023 19:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Esir İşleri Heyeti'nin yaptığı açıklamaya göre, kasım ayında Hamas ile İsrail arasında 7 gün süren insani ara kapsamındaki esir takasıyla serbest bırakılan Filistinli Hamade hakkında bugün Hayfa Sulh Mahkemesi'nde gıyabi bir duruşma yapıldı.

Duruşmada, tutukluluk yıllarında hapishane polisi ve idaresi aleyhinde ihlaller yaptığı iddiasıyla Hamade'nin resmi bir takas mutabakatıyla serbest bırakıldığı dikkate alınmaksızın, bundan yargılanması gerektiği belirtildi.

"İSRAİL ESİR TAKASI MUTABAKATINI İHLAL EDİYOR"

Hakim, bugünkü duruşmada Hamade hakkında hükmünün açıklanması üzere avukatı nezaretinde bir sonraki duruşmaya çağrılması yönünde karar verdi.

Açıklamada, "İşgalci İsrail hükümeti, Filistinli Hamade'yi yargılayarak son olarak gerçekleştirilen esir takası mutabakatının şartlarını ihlal ediyor." ifadesi kullanıldı.

Filistin Esir İşleri Heyeti, Hayfa Sulh Mahkemesi'nde olanların Hamade ve takasla serbest bırakılanlara karşı hukuki bir ikilem oluşturduğunu belirtti.

Bunun takas anlaşmasıyla serbest bırakılanların dosyalarının hala İsrail mahkemelerinde dolaştığı anlamına geldiğini kaydeden Heyet, bu durumun üzerinde durulması gerektiğini aktardı.

2017 YILINDA GÖZALTINA ALINMIŞTI

Doğu Kudüs'ün Sur Bahir beldesinden Filistinli Fedva Hamade (35), 2017 yılında gözaltına alınmış, hakkında 10 yıl hapis ve 30 bin şekel (yaklaşık 8 bin dolar) para cezası verilmişti.

Evli ve beş çocuk annesi Hamade, kasım ayında Hamas ile İsrail arasında 7 gün süren insani ara kapsamındaki esir takasıyla serbest bırakılmıştı.

HAMAS VE İSRAİL ARASINDA ESİR MUTABAKATI 

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girmiş ve daha sonra 3 gün daha uzatılmıştı.

İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına yeniden başladı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bu aşağılık İsraillilerin niçin yeryüzünden silinmesi gerektiği anlaşılıyor değil mi insanlığını düşmanı fitne ehli
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
TFF'nin, imza sayısı toplanamadı iddiasına Kulüpler Birliği'nden belgelerle cevap!