Papa mezar yerini hazırlattı

86 yaşındaki Papa Francis, mezar yerini Roma'daki Santa Maria Maggiore Bazilikası'nda hazırlattığını söyledi. Papa ayrıca, papaların ölümünden sonra yapılan cenaze törenlerinin sadeleştirilmesini istediğini belirtti.

GİRİŞ 13.12.2023 16:08 GÜNCELLEME 13.12.2023 17:13
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele ettiği için hakkında çıkan "Selefi Papa 16. Benediktus gibi istifa edebilir." söylentilerine yanıt verdi.

"Şu an için istifa etmeye niyetim yok." diyen 86 yaşındaki Papa Francis, hakkındaki iddiaları yalanladı.

Papa, Hz. Meryem'e duyduğu büyük bağlılık dolayısıyla mezar yerini, Roma'daki Santa Maria Maggiore Bazilikası'nda hazırlattığını, ayrıca papalık cenaze törenlerinin sadeleştirilmesini istediğini sözlerine ekledi.

Papa, Aralık 2022'de İspanya'nın ABC gazetesine verdiği röportajda, sağlık sorunları sebebiyle görevini yerine getirememe ihtimaline karşın istifa mektubunu 9 yıldır hazır beklettiğini ifade etmişti.

Solunum yollarındaki rahatsızlık sebebiyle 25 Kasım’da Roma'daki Gemelli Hastanesi'nde kontrolden geçen, bazı seyahatlerini ve programlarını iptal etmek durumunda kalan Papa, son günlerde programlarını eskisi gibi sürdürmeye başlamıştı.

Papa Francis, mart ayında solunum yolu enfeksiyonu tedavisi, haziran ayında dise kesi yeri fıtığına yönelik karın duvarına protez yerleştirilmesi ameliyatı için bir süre Gemelli Hastanesi'nde yatmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 13
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    Vatikan ve PAPA'lığın " 21nci yüzyıl Anadolunun ve Ortadoğunun Hristiyanlaştırılmasıı yüzyılı olacak" lafı sonrası Irak kuzeyine gelip PAPA Kürdistan PULLARI çıkarsa da bu hayalini asla göremeden öleceğini bilse keşke..
    Cevapla
  • Bayrak 4 ay önce Şikayet Et
    iyi yeride hazır hemen gönderin gitsin
    Cevapla
  • Veli 4 ay önce Şikayet Et
    Ayy çok kabasınız )):::
    Cevapla
  • mantíklı 4 ay önce Şikayet Et
    geber. sinsi haçlı entrikaci deyuslar
    Cevapla
  • oha 4 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...