Petro'dan son dakika İsrail açıklaması! Biden ve İsrail halkına çağrı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD Başkanı Joe Biden'a Gazze'de "soykırımın" bir an önce durdurulması çağrısında bulunarak, "İsrail halkı, mevcut hükümeti değiştirmeli" dedi.

Petro'dan son dakika İsrail açıklaması! Biden ve İsrail halkına çağrı
Petro'dan son dakika İsrail açıklaması! Biden ve İsrail halkına çağrı
GİRİŞ 15.12.2023 01:28 GÜNCELLEME 15.12.2023 01:28
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Son dakika Gustavo Petro haberleri: Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail'in Filistin'deki katliam saldırılarının şiddetlenmesinin ardından ABD Başkanı Joe Biden'a çağrıda bulundu.

Petro'dan son dakika İsrail açıklaması! Biden ve İsrail halkına çağrı

PETRODAN, BIDEN'A SOYKIRIM ÇAĞRISI

Cumhurbaşkanı Petro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan Biden'ın Gazze'deki soykırımın durdurulması için hızlı hareket etmesi gerekiyor. Yaklaşımı doğrudur: İsrail halkı, mevcut hükümetini değiştirmeli ve iki egemen devletin varlığına dayanan mutlak barış yolunu açmalıdır." ifadelerini kullandı.

Petro'dan son dakika İsrail açıklaması! Biden ve İsrail halkına çağrı

'SOYKIRIMA KARŞI ÇIKTIĞIM İÇİN ŞER EKSENİNDE OLDUĞUM SÖYLENDİ'

Porto Rikolu ünlü rapçi "Residente" lakaplı Rene Perez Joglar'ın, Instagram'dan paylaştığı Filistin ile ilgili sözlerini de aktaran Petro, sanatçıya destek verdi.

Petro, "Filistin halkına uygulanan soykırıma karşı çıktığım için tarihin yanlış tarafında olduğum ve şer ekseninde olduğum söylendi. Herodes'in bombalarıyla (İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu kastederek) parçalanan 8 bin çocuğu katlettiklerinde bu duruma sessiz kalanların yüreklerine ne olacak?" diye sordu.

Porto Rikolu sanatçı Residente, Filistin'de "korkunç" bir soykırımın yaşandığını belirtmiş, bu yıl piyasaya çıkması beklenen albümünü erteleme kararı aldığını açıklamıştı.

Petro'dan son dakika İsrail açıklaması! Biden ve İsrail halkına çağrı

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Ali aksoy 4 ay önce Şikayet Et
    Yapilanlarin bu barbarligin maddi ve güzel sözlerle geçistirmek imkansiz...yahudi kanunu göze göz,diṣe diṣ AZ ! islam alemi intikam alevi ile yaniyor,birilerin bu faturayi ödemesi gerek...soruyorum sportif karṣilaṣmada,70,80 bin kiṣinin bulundugu stadyuma iki uçak düṣse gavur alemi ne der?,ne yazar?
    Cevapla
  • İzmirli 4 ay önce Şikayet Et
    Andım var. Zamanı gelince herkes görecek!
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    zalimin yanında duranlar Cehenneme hazır olsun
    Cevapla
  • İbrahim 4 ay önce Şikayet Et
    Hukumetde degisse cumhurbaskanida degisse bundan sonra dünya uzerinde yahudilere yer yok Allahın laneti zaten uzerlerindeydi bundan sonra bütün insanlikta lanet edecek dunyada barinacak yer bulamayacaklar yahudiler icin bundan sonraki barinaklari cehrlennemin dibidir
    Cevapla
  • Türk 4 ay önce Şikayet Et
    Zalim zalimliğinden vazgeçmez.. Allah yok etsin bu zalim siyonist devletleri..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
New York Times: Kar eden Türkiye'ydi; İsrail yalnızlaşıyor