Libya açıklarında tekne faciası

Libya açıklarında yaklaşık 86 düzensiz göçmenin bulunduğu teknenin alabora olması sonucu 61 kişi hayatını kaybetti.

GİRİŞ 17.12.2023 11:30 GÜNCELLEME 17.12.2023 14:08

Libya’da düzensiz göçmenleri taşıyan bir tekne daha sulara gömüldü. Ülkelerinden daha iyi şartların olduğu ülkelere göç etme umuduyla yola çıkan yaklaşık 86 göçmenin bulunduğu tekne, Libya’nın Zuwara şehrinden ayrıldıktan sonra dev dalgalar nedeniyle alabora oldu.

61 GÖÇMEN HAYATINI KAYBETTİ

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu göçmenlerden 61’inin Akdeniz sularında hayatını kaybettiği 25 göçmenin ise sağ kurtarıldığı belirtildi. Teknedeki göçmenlerin çoğunun Nijerya, Gambiya ve diğer Afrika ülkelerinden olduğunu aktarıldı.

IOM Sözcüsü Flavio Di Giacomo olayın ardından yaptığı açıklamada, bu yıl Orta Akdeniz göçmen rotasında 2 bin 250’den fazla kişinin hayatını kaybettiğini vurgulayarak, “Bu rakam, denizde hayat kurtarmak için ne yazık ki yeterince çalışılmadığını gösteren dramatik bir rakam” ifadelerini kullandı.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı
AK Parti'de değişim: 2K formülü