Ne terörizm ne soykırım manifestosunu 10 binden fazla sanatçı, aydın ve gazeteci imzaladı

İspanya'nın El Pais gazetesi, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın son bulması için başlatılan uluslararası kampanya için yayımlanan manifestoya, 17 Ekim-17 Aralık'ta 31 ülkeden 10 binden fazla sanatçı, aydının imza attığını duyurdu.

Ne terörizm ne soykırım manifestosunu 10 binden fazla sanatçı, aydın ve gazeteci imzaladı
Ne terörizm ne soykırım manifestosunu 10 binden fazla sanatçı, aydın ve gazeteci imzaladı
GİRİŞ 17.12.2023 17:33 GÜNCELLEME 17.12.2023 18:32
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Habere göre, "Savaşı durdurmak gerek. Ne terörizm ne soykırım" başlıklı manifestoya şimdiye kadar 10 bin 327 kişi imza attı ve öncelikli talep; "derhal ve süresiz ateşkes" olarak belirlendi.

BOMBARDIMANIN DERHAL DURDURULMASI

"İsrail'den bombardımanı derhal durdurması, uluslararası hukuka uyması ve insani koridoru etkinleştirmesi; Hamas'tan terör saldırılarını durdurması ve rehineleri serbest bırakması" istenilen manifestoya imza atanların yaklaşık 8 bini İspanyol oldu.

Bunların arasında yönetmen Pedro Almodovar, sinema sanatçısı Alba Flores, Vicky Pena, Luis Tosar, müzisyen Joan Manuel Serrat, Amaral, Toni Zenet, ressam Luis Gordillo, moda tasarımcısı Javier Mariscal gibi tanınmış isimler öne çıktı.

Toplamda 31 ülkeden kültür, sanat ve bilim dünyasından önemli isimlerin imzasının olduğu manifestoda, "Derhal ateşkes ilan edilmesi için diplomatik kanalların güçlendirilmesi ve uluslararası baskının artırılması, uluslararası yasallığa, BM ve Avrupa Birliği (AB) kararlarına, iki devletli çözüme dayalı bir barış anlaşması için çalışılması ve Filistin devletinin tanınması" önerildi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    Dergi ve internet gaste ingilizce yayın vererek Avrupa'da soykırımı anlatmaliz dunyaya
    Cevapla
  • Kutahyali 4 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun ispanya ya
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bizden kim imza attı?
    Cevapla
  • DARK 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim pekeke sevici AŞIRI ULTRA MEGA AYDINLAR varmı listede. Olmaz çünkü pkk İtrail İn gayri meşru çocuğu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Tepki çeken Ege hamlesiyle ilgili Miçotakis'ten açıklama: Türkiye'den de...