Navalny'nin hangi hapishanede kaldığı açıklandı

Rusya'da tutuklu olan ve 6 Aralık'tan itibaren haber alınamayan muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'nin, Kuzey Kutbu'na yakın Yamal Yarımadası'ndaki bir hapishanede olduğu açıklandı.

Navalny'nin hangi hapishanede kaldığı açıklandı
Navalny'nin hangi hapishanede kaldığı açıklandı
GİRİŞ 26.12.2023 15:01 GÜNCELLEME 26.12.2023 15:01

Muhalif siyasetçi Aleksey Navalny, resmi sosyal medya hesabından Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yaşadığını belirterek kendisini Noel Baba'ya benzetti.

Navalny, 6 Aralık'ta tutuklu bulunduğu Rusyada başka bir hapishaneye gönderilmiş ve avukatları Rus muhalifin yerini bilmediklerini açıklamıştı.

Navalny, bugün sosyal medyadan yaptığı açıklamada başka bir hapishaneye naklinin 20 gün sürdüğünü belirterek "Artık Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yaşıyorum. Yamal'daki Kharp köyünde. En yakın kasabanın güzel adı Labytnangi'dir" dedi.

Navalny, ayrıca 23 Aralık'ta Yamala geldiğini ve Ocak ayına kadar kimsenin kendisini bulmasını beklemediğini vurgulayarak, "Bu nedenle dün hücre kapısı açıldığında 'Bir avukat sizi görmeye geldi' sözlerine çok şaşırdım. Bana beni kaybettiğinizi ve hatta bazılarınızın endişelendiğini söyledi. Desteğiniz için çok teşekkür ederim!" açıklamasını yaptı.

Navalny, Kuzey Kutup Dairesi'nin içinde yaşadığını belirterek kendisini Noel Baba olarak nitelendirdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
Çocuklarına karşı mezarlı önlem aldılar... Aydın'da 'Beni bahçeme gömün' akımı