Essequibo krizi büyüyor, İngiltere'de olaya dahil oluyor

Venezuela’nın Guyana’nın petrol ve yeraltı kaynakları zengini Essequibo bölgesinde hak iddia etmesi ile başlayan süreç gelişmeye devam ediyor.

Essequibo krizi büyüyor, İngiltere'de olaya dahil oluyor
Essequibo krizi büyüyor, İngiltere'de olaya dahil oluyor
GİRİŞ 26.12.2023 15:41 GÜNCELLEME 26.12.2023 15:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere, eski sömürgesine destek için Guyana’ya askeri gemi gönderme kararı aldı. 90 metre uzunluğundaki HMS Trent’in ay sonunda görev yerine doğru yola çıkacağı açıklandı.

İNGİLTERE'DEN DESTEK

Savaş gemisi kararı önce İngiltere Dışişleri Bakan yardımcılarından David Rutley, Guyana Devlet Başkanı Irfaan Ali’yle görüşmüştü. Geçen hafta yapılan görüşmede 'İngiltere’nin Guyana’nın toprak bütünlüğüne tam desteği' de ortaya koyuldu. Bu ziyaret Venezuela’da tepki çekti.

VENEZEUELA'DAN TEPKİ

Venezuela'nın Dışişleri Bakanı Yván Gil, İngiltere'yi "Venezuela’nın çıkarlarına karşı 'sinsice' yarattıkları bir toprak sorununa yeniden müdahale etmekle" suçladı. Gil, sorunun tarafların direkt görüşmesi ile çözüleceğini de savundu. Venezuela'da bu ay başında düzenlenen referandumda, Venezuela’nın Essequibo’yu ülke topraklarına katması yönünde oy verildiği iddia edildi.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Adlar 4 ay önce Şikayet Et
    ABD ve Ìnğilizi Zayiflatmak lazim beyler
    Cevapla
  • dede 4 ay önce Şikayet Et
    çın lambadan cıktı gelıyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!