Avustralyalı hava yolu şirketinde Filistin rozeti krizi

Avustralya ulusal havayolu şirketi Qantas’ın iç hat uçuşunda, ‘Filistin bayrağı rozeti’ takan kabin memurlarının işten çıkarılması istendi.

Avustralyalı hava yolu şirketinde Filistin rozeti krizi
Avustralyalı hava yolu şirketinde Filistin rozeti krizi
GİRİŞ 08.01.2024 13:40 GÜNCELLEME 08.01.2024 13:55
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Qantas Havayolları’nın 20 Aralık’ta düzenlenen Melbourne-Hobart uçuşunda bazı kabin memurlarının üniformalarında İsrail’in Filistin’i işgaline yönelik saldırılarına tepki amacıyla Filistin bayrağı rozeti takması tartışmaları giderek büyüyor.

Qantas yetkilileri, Filistin bayraklı rozetlerin havayolunun üniforma politikasına uymadığına dikkat çekerek, kabin mürettebatına onaylanmış üniforma politikasının bir parçası olmadığı sürece başka rozet takmasına izin verilmediğini kaydetti. Yetkililer, “Her müşteri, Qantas uçağıyla seyahat ederken kendini güvende ve saygı duyulduğunu hissetmelidir.” dedi.

HAVA TAŞIMACILIĞI KURALLARINI İHLAL EDİYOR İDDİASI 

Olaya karışan hosteslerin işten çıkarılması çağrısında bulunan Sivil Haklar Örgütü İftirayla Mücadele Komisyonu (ADC) Başkanı Dvir Abramovich de, “Avustralya’da gökyüzü bile propagandaya karşı güvenli değil gibi görünüyor. Ve çok açık olmak istiyorum: Bu, saf ve basit bir gözdağı ve tacizdi. Hava taşımacılığının tüm kurallarını ihlal ediyor” şeklinde konuştu.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 53
  • Vatandaş ! 3 ay önce Şikayet Et
    yahudilerin, israil propagandası için (yalandan) ağladığı kadar ağlamıyoruz ! Sorun bu !
    Cevapla
  • Molla 3 ay önce Şikayet Et
    Yahudi ve destekçileri bastırıyor...sağduyulu olanlar direnmeli.
    Cevapla
  • konuk 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyada azgın azınlık kim sizce, doğru bildiniz, sobelenince çileden çıkıyorlar.
    Cevapla
  • MUTLU 3 ay önce Şikayet Et
    hepinizin canı cehenneme siyonisler sizi, bekleyin dünyadaki herkez vicdana gelip free PALASTİNE DİYE BAĞIRINCA NE YAPACAKSINIZ
    Cevapla
  • Misafirü 3 ay önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu