İsrail muhalefetine göre, Netanyahu siyasi kariyeri için esirlerin hayatını hiçe sayıyor

İsrail'deki İşçi Partisi lideri Merav Michaeli, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kendi siyasi kariyerini korumak için Gazze'deki İsrailli esirlerin hayatını tehlikeye attığını belirtti.

İsrail muhalefetine göre, Netanyahu siyasi kariyeri için esirlerin hayatını hiçe sayıyor
İsrail muhalefetine göre, Netanyahu siyasi kariyeri için esirlerin hayatını hiçe sayıyor
GİRİŞ 15.01.2024 21:43 GÜNCELLEME 15.01.2024 21:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

The Times of Israel gazetesinin haberine göre, partisinin haftalık toplantısında konuşan Michaeli, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başında Netanyahu'nun, "amaçlarının Hamas hükümetini düşürmek ve rehineleri eve getirmek olduğu" şeklindeki sözlerini hatırlattı.

"NETANYAHU BAŞARISIZ OLDU"

Michaeli, "101 gün geçti ve gerçeğin söylenmesi gerekiyor: Netanyahu başarısız oldu. Hedeflerin hiçbirine ulaşılamadı." ifadelerini kullandı.

"NETANYAHU İÇİN REHİNELERİN GERİ GETİRİLMESİ ÖNEMLİ DEĞİL"

Esirlerin geri getirilmesi için "çatışmaların sona ermesini de içeren bir anlaşmanın" gerekli olduğunu kaydeden Michaeli, "Çatışmaların sona ermesi Netanyahu iktidarının devamını tehlikeye atıyor. Onun koalisyonu, savaşa devam etmek istiyor ve onlar için rehinelerin geri getirilmesi daha az önemli." diye konuştu.

Michaeli, "Netanyahu'nun kendisini ve hükümetini korumak için rehineleri tehlikeye attığını" ve "İsrail’in güvenliğinden vazgeçtiğini" söyledi.

Michaeli, 13 Aralık'ta X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "(Netanyahu) Onun eylemleri, yalnızca İsrail'in güvenliğini tehlikeye atıyor. İsrail'in güvenliğini ve barışını yalnızca siyasi bir çözüm garanti edebilir ve bu nedenle bu hükümetin derhal gitmesi gerekir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

KAYNAK: TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 1
  • @2025@ 3 ay önce Şikayet Et
    israil muhalefeti katliama ve soykırıma mesafesini koymalıdır.laheyden çıkacak her sonuç tüm israillileri etkileyecek.Dönemin güçlü devleti Almanlar bile 2.Dünya savaşındaki soykırımın bedelini hala ödemekte.israilliler soykırımdan ceza almaz ise yahudi soykırımı cezası alan Alman toplumunda eziklik duygusu yaşanır.ısrail Almanların yaptığından 10 misli daha ağır insanlık suçu işledi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu