İsrail'e küresel destek azaldı

Time'ın "Morning Consult" isimli araştırma şirketinden edindiği verilere göre, 43 ülkenin 42'sinde İsrail'e desteğin azaldığı görüldü.

GİRİŞ 22.01.2024 12:45 GÜNCELLEME 22.01.2024 13:18
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Time dergisinde, 7 Ekim'den bu yana İsrail'e yönelik desteğin dünya çapında azaldığı belirtildi.

Time'ın "Morning Consult" isimli araştırma şirketinden edindiği verilere göre, 43 ülkenin 42'sinde İsrail'e desteğin azaldığı görüldü.

6 KITADAN 43 ÜLKE ANKETE DAHİL

Ankette, 6 kıtadan 43 ülkede 2023 Ekim-Aralık aylarında elde edilen 300 ila 6 bin yanıt baz alındı.

OLUMLU GÖRÜŞ OLUMSUZA EVRİLDİ

Buna göre Çin, Güney Afrika, Brezilya ve diğer Latin Amerika ülkelerinde İsrail'e karşı çoğunluğu "olumlu" olan görüş, "olumsuz"a evrildi.

Halihazırda İsrail için "negatif" görüşler barındıran Japonya, Güney Kore ve İngiltere'de de bu ülkeye destek verenlerin oranında ciddi düşüş görüldü.

2023 Eylül verileriyle kıyaslandığında Japonya'da İsrail'e karşı negatif görüş bildirenlerin sayısı son ankette yüzde 39'dan yüzde 62'ye, Güney Kore'de yüzde 5'ten yüzde 47'ye, İngiltere'de yüzde 17,1'den yüzde 29,8'e çıktı.

İSRAİL'E KARŞI "OLUMLU" OLAN TEK ÜLKE HALA ABD

ABD'nin İsrail'e desteği ise azalmasına rağmen devam etti. İsrail'e destek veren katılımcıların oranı yüzde 18,2'den yüzde 16'ya geriledi.

Morning Consult Siyasi İstihbarat Birimi Başkan Yardımcısı Sonnet Frisbie, Time'a yaptığı açıklamada, "Bu veriler, İsrail'in şu anda uluslararası toplumda ne kadar zor bir yolda olduğunu gösteriyor." değerlendirmesini yaptı.

 

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 55
  • Musa 3 ay önce Şikayet Et
    Bir ulusun yönetici kadrosu halkına bu kadar kötü bir miras bırakmaz,İsrail bugün bunu dünyanın gözüne baka baka yapmaya devam ediyor,
    Cevapla
  • mim cim 3 ay önce Şikayet Et
    Nazilerin Yahudilere yaptığı söylenenler gerçekte olmadığı, bunların aslında 2400 yıllık serüvenlerinin sonucu içgörüleri sonucu Almanlara yamadıkları, 80 yıldır insanlık alemini aldattıkları. Bunlar fütursuzca yaparken, Almanlar yapmışsa gizlediler.
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın ve insanlığın iyiliği için tüm siyonist kafirlerin yok edilmesi lazım.
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Helak oluşunuzu rabbim bize göstersin İsrail ve amerika
    Cevapla
  • Brader 3 ay önce Şikayet Et
    İnsan ölümüne sevinenin Allah belasını versin savaşlara vesile olanın Allah belasını versin bir müslüman olarak bir hristiyanin bire ağlamasina sevinmek bana yakışmaz bu coğrafyanın huzur bulmasını istemeyen in Allah belasını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya 800 milyon avroluk fiyasko sonrası tarihinde ilk kez İsrail yapımı İHA uçurabildi
Hangisine ne kadar ödendi? KAAN mı yoksa F-35 mi? İşte ikisine harcanan tutar...