Biden, son saldırıya karşı "seçenekleri görüşmek" için Ulusal Güvenlik Konseyi ile görüştü

ABD Başkanı Joe Biden, Suriye-Ürdün sınırında bulunan bir Amerikan üssüne düzenlenen ve 3 ABD askerinin öldüğü saldırının ardından "seçenekleri görüşmek" üzere Ulusal Güvenlik Konseyi'ni (NSC) topladı.

Biden, son saldırıya karşı "seçenekleri görüşmek" için Ulusal Güvenlik Konseyi ile görüştü
Biden, son saldırıya karşı "seçenekleri görüşmek" için Ulusal Güvenlik Konseyi ile görüştü
GİRİŞ 29.01.2024 23:30 GÜNCELLEME 29.01.2024 23:41
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden, sabah saatlerinde Beyaz Saray'da NSC üyeleriyle bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Suriye-Ürdün sınırında bulunan "Kule 22" adlı Amerikan üssüne düzenlenen ve 3 Amerikan askerinin öldüğü saldırıya ilişkin gelişmeler kapsamlı şekilde ele alındı.

Görüşmeye, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Savunma Bakanı Lloyd Austin, Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines'in yanı sıra diğer yetkililer ve NSC Orta Doğu Koordinatörü Brett McGurk katıldı.

Öte yandan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, Biden'a tüm seçenekleri sunduklarını ve ABD Başkanı'nın saldırıya ne şekilde karşılık vereceklerine ilişkin kararı vereceğini bildirdi.

ABD GÜÇLERİNE YÖNELİK İHA İLE DÜZENLENEN SALDIRI

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başkan Joe Biden, "Ürdün'ün kuzeydoğusunda, Suriye sınırı yakınında konuşlanmış güçlerimize düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri öldürüldü, çok sayıda da yaralı var." ifadesini kullanmıştı.

Biden, saldırıyla ilgili bilgileri halen toplamaya devam ettiklerini belirterek, "Bunun Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli radikal militan gruplarca gerçekleştirildiğini biliyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Saldırının sorumlularından, ABD'nin seçeceği zaman ve şekilde hesap sorulacağını kaydeden Biden, bu savaşta mücadeleye devam edeceklerini vurgulamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada da Ürdün'ün kuzeydoğusunda tek yönlü yapılan insansız hava aracı saldırısı sonucu 3 ABD askerinin öldüğü, 34 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • alara 3 ay önce Şikayet Et
    yav biden sen bırak suriyeyi teksasdan bir dalga geliyor :)
    Cevapla
  • Türkiye Yahudileri 3 ay önce Şikayet Et
    Ne işiniz var ürdünün suriye sınırında siyonist şeytan biden ?hepiniz geberirsin umarım, Tanrı İranı korusun .
    Cevapla
  • Namyelüs 3 ay önce Şikayet Et
    Coğrafyamızdan defolup giderseniz hiç bir askeriniz ölmez Biden.
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Seçenek sizin islam topraklatından gitmeniz abd bu akkılla 20 yıl gitmez nefret kin ve düşmanlık kazanıyorlar eskiden amerika devletleri sıvazlardı şimdi artık direkt düşmanlık ilan ediyor
    Cevapla
  • Ziyaretçi 3 ay önce Şikayet Et
    Bu haber sitesi de haber vereceğim diye karmaşık bir denklem oluşturarak ABD propaganda sı yapıyor.. Satır aralarındaki makyajlı ibarelerden belli oluyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Husilerden tüm dünyaya Gazze duyurusu! 'Yeni bir adım' deyip resmen ilan ettiler
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı