Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı

Almanya’da insan hakları, kalkınma, barış ve insani yardım alanında faaliyetler yürüten 37 dernek, hükümetten İsrail’e yönelik silah ihracatının durdurulması ve uluslararası hukuk yükümlülüklerinin yerine getirilmesini talep etti.

Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
Almanya'dan silah ihracatı adımı! Hükümete flaş İsrail çağrısı
GİRİŞ 03.05.2024 03:03 GÜNCELLEME 03.05.2024 03:03
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Dernekler, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Adalet Bakanı Marco Buschmann, Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Svenja Schulze’ye ortak açık mektup gönderdi.

HÜKÜMETE 'SİLAH İHRACATINI DURDURUN' MEKTUBU GÖNDERİLDİ

Mektupta, Uluslararası Adalet Divanı (UAD) ve Birleşmiş Milletlerde (BM) alınan kararlara ve BM yetkilileri ile uzmanlarının sözlerine atıfta bulunarak Filistin’deki insani durum aktarıldı.

Alman hükümetinin, uluslararası hukuk ve UAD kararları çerçevesinde tüm imkanlarını kullanarak İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanması çağrısı yapılan mektupta, Almanya'nın İsrail’e silah ihracatını durdurması istendi.

HİÇBİR SİLAHI İSRAİL'E İHRAÇ ETMEMESİ TALEP EDİLDİ

Mektupta, Alman hükümetinden, Gazze ve Batı Şeria'da insan hakları ihlallerinde kullanılma riski bulunan hiçbir savaş silahı veya diğer silahları İsrail'e ihraç etmemesi talep edildi.,

HÜKÜMETE GAZZE ÇAĞRISI

Alman hükümeti üyelerine, acil ateşkes sağlanması ve esirlerin serbest bırakılmasını içeren BM Güvenlik Konseyinin kararlarının uygulanması için çaba sarf etmeleri çağrısında bulunulan mektupta, "Çatışmalara katılan tüm tarafların Gazze’de uluslararası insancıl hukuka saygı göstermelerini sağlamak için elinizden gelen her şeyi yapın." ifadesi kullanıldı.

Mektupta, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek Gazze'deki sivil halka yönelik önemli ölçüde insani yardım sağlayan kara yolunun ablukasına son vermesini sağlamak için çaba sarf edilmesi gerektiği de belirtildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Fettah Adıgüzel 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanya bağımsız ve hür bir Devlet değildir, tamamen Evangelist Sionistler tarafından yönetiliyor ve kontrol ediliyor
    Cevapla
  • Cenk1453 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu dünyanın asalak yaratıkları Müslüman kanı ile besleniyorlar. Abd dahil.
    Cevapla
  • Vatan 2 hafta önce Şikayet Et
    Almanya bir siyonist Yahudi devletidir. Partileri ve medyasıda bir elden yönetilir. Bu yüzdende normalde tek sestir. Şu an yapılanda göstermeliktir. Çünkü bütün dernekleri siyonist yapılarıdır
    Cevapla
  • Bir oyun dönüyor 2 hafta önce Şikayet Et
    İsrail ordusu çok güzel tecrübe kazandı ve bu tecrübeyi nerede kullanacaklar Lübnan Suriye genişleme politikası ve kudus sayesinde çok önemli destekler görüyorlar ve desteği nereye kadar göreceklerini test ediyorlar silahlarını test ediyorlar vs. vs.
    Cevapla
  • Barbar 2 hafta önce Şikayet Et
    Almanya'nın tasması ABD ve İsrail'in elinde, onlar nereye çekerse oraya gider bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ayhan Bora Kaplan soruşturması ve cevap bekleyen iki önemli soru
Torbacılıktan çete liderliğine: Son sinyal Şile'den - 17 Mayıs 2024 gazete manşetleri