İsrailli bakandan Netanyahu'ya tehdit: Hükümet çökebilir

Ulusal Birlik Bakanı Chili Tropper Netanyahu'nun Gazze'deki Hamas rehinelerinin serbest bırakılmasına yönelik kabul edilebilir bir anlaşmayı reddetmesi halinde İsrail'in acil savaş hükümetinin çökeceği konusunda uyardı.

GİRİŞ 30.01.2024 12:09 GÜNCELLEME 30.01.2024 12:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ulusal Birlik Bakanı Chili Tropper Salı sabahı yaptığı açıklamada, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Gazze'deki Hamas rehinelerinin serbest bırakılmasına yönelik kabul edilebilir bir anlaşmayı reddetmesi halinde İsrail'in acil savaş hükümetinin çökeceği konusunda uyardı.

Geri kalan 136 rehinenin serbest bırakılması için Hamas'la bir anlaşmaya varılması yönünde hükümete yapılan baskılar sürerken Tropper, Gazze'deki savaşı bitirmenin bir seçenek olmadığını kaydetti. 

"HÜKÜMETTEN AYRILIRIZ"

Tropper, "(Rehine anlaşmasında) ağır bir bedel ödememiz gerekir, ancak savaşı durdurmak İsrail'in ödemek istemediği bir bedeldir" diye ekledi. "Uzlaşabileceğimiz bir anlaşma olursa ve Netanyahu anlaşmayı imzalamazsa hükümetten ayrılırız."

 

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Oded Yinnon 2 ay önce Şikayet Et
    Meclisinde suikast kararları alınan gözü doymaz, özde BARBAR, sözde DEMOKRAT ülke.
    Cevapla
  • Türk 2 ay önce Şikayet Et
    Adamlarda ne muhalefet var bizimkiler 40 yıldır nlce ocaklar söndüren pkk ile birlikte ülkenin güvenliğini tehlikeye atıyor. Onlarda ise savaşı sakın durdurma ama kabul edilebilir Bi anlaşma teflifi gelirse kabul et
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Netanyahu gitse daha iyisi gelecek mi zannediyorsunuz? siyonistlerin hepsi de aynı. hepsi de katil!
    Cevapla
  • baba tanga 2 ay önce Şikayet Et
    abd de kuzey güney apaci komanci savaşları başlayabilir abd bitmiştir demiştik bitmiştir artık onlar çekecek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü