Pakistan'da siyasi parti mitingine bombalı saldırı: 4 kişi öldü

Pakistan’ın Belucistan eyaletinde bir siyasi parti mitingini hedef alan bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Pakistan'da siyasi parti mitingine bombalı saldırı: 4 kişi öldü
Pakistan'da siyasi parti mitingine bombalı saldırı: 4 kişi öldü
GİRİŞ 30.01.2024 18:11 GÜNCELLEME 30.01.2024 18:11

Ulusal basındaki haberlere göre, Belucistan'ın Sibi bölgesinde, eski Başbakan İmran Han'ın Pakistan Adalet Hareketi Partisi'nin (PTI) siyasi mitingine yönelik bombalı saldırı düzenlendi.

4 kişinin yaşamını yitirdiği ve 5 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Pakistan'da 8 Şubat'ta yapılacak genel seçimler öncesi ülkenin çeşitli şehirlerinde terör saldırılarında artış yaşanıyor.

Bugün, Belucistan eyaletinin Mach şehrine roketler ve otomatik silahlarla saldırı düzenleyen ayrılıkçı Belucistan Kurtuluş Ordusuna (BLA) bağlı çok sayıda militandan 5'i etkisiz hale getirilmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!