Netanyahu'ya şok: Görevden alınması için Yüksek Mahkemeye başvurdular

İsrail'de aralarında askeri yetkililerin de bulunduğu bir grup Netanyahu'nun görevden alınması talebiyle Yüksek Mahkemeye başvurdu.

Netanyahu'ya şok: Görevden alınması için Yüksek Mahkemeye başvurdular
Netanyahu'ya şok: Görevden alınması için Yüksek Mahkemeye başvurdular
GİRİŞ 01.02.2024 17:23 GÜNCELLEME 01.02.2024 17:24
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

İsrail'de aralarında askeri yetkililerin de bulunduğu bir grup, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "sağlığının kötüleşmesini" ve "ülke menfaatlerini şahsi çıkarlarına kurban etmesini" gerekçe göstererek görevden alınması talebiyle Yüksek Mahkemeye başvurdu.

Haaretz gazetesinin haberine göre, aralarında eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon ve eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un da bulunduğu 9 kişi, Netanyahu'nun görevden alınması için İsrail Yüksek Mahkemesine dilekçe sundu.

NETANYAHU BAŞBAKANLIK GÖREVİNE UYGUN DEĞİL

Yüksek mahkemeye sunulan dilekçede, Netanyahu’nun başbakanlık görevine "uygun olmadığının ilan edilmesi" çağrısında bulunuldu.

ÇIKAR ÇATIŞMASI YAŞIYOR

Dilekçede görev süresince cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan Netanyahu'nun açıkça "çıkar çatışması" yaşadığı kaydedildi.

ŞAHSİ ÇIKARLARI İLE HAREKET EDİYOR

Netanyahu’nun ülkenin, halkın, Gazze’deki İsrailli esirler ile ailelerinin menfaatinden ziyade şahsi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği savunuldu.

Ayrıca, Başbakanın sağlığının kötüleştiğine dair işaretler olduğu ve bunun da görevden alınmasını gerektirdiğinin altı çizildi.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 32
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Sırp kasabı gibi bu Gazze kasabı da mahkum edilip cezasını çekmeli
    Cevapla
  • z... 2 ay önce Şikayet Et
    Bunu görevden alarak israilin bütün suçları gözardı mı edilecek.Tek suçlu bu yaratık mı diğerleri aradan sıyrılmaz umarım.
    Cevapla
  • talihli talihsiz 2 ay önce Şikayet Et
    sıkın kafasına, atın kassamın üzerine okadar basit.
    Cevapla
  • ümit 2 ay önce Şikayet Et
    Madem göreve uygun değil öldürün gitsin adi yaratık
    Cevapla
  • Malatyalı 2 ay önce Şikayet Et
    Suçu tavuğa(netenyahuya) yükleyip kalemini kıracaklar. Gazze ve batı şeriada bir devlet kurulacaklar. Bu operasyonla haması devre dışı bırakmayı amaçladılar ama olmadı israil beceriksiz çıktı onlar açısından. mevcudu kabul edip devam edecekler. zayıf bir filistin devleti onlar için daha kullanılabilir bir aparat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...