Pakistan’da 2 ayrı seçim bürosuna bombalı saldırı: 25 ölü

Pakistan’da 2 ayrı seçim bürosuna yönelik düzenlenen bombalı saldırırda 25 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan’da 2 ayrı seçim bürosuna bombalı saldırı: 25 ölü
Pakistan’da 2 ayrı seçim bürosuna bombalı saldırı: 25 ölü
GİRİŞ 07.02.2024 12:45 GÜNCELLEME 07.02.2024 13:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki Pişin bölgesinde yer alan siyasi parti seçim ofisi yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda 15, Killa Saifullah bölgesindeki Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi’nin seçim ofisi yakınlarındaki saldırıda ise 10 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan’da yarın yapılacak genel seçim öncesi 2 bombalı saldırı düzenlendi. İlk saldırı Belucistan eyaletine bağlı Pişin bölgesinde yer alan siyasi parti seçim ofisi yakınlarında düzenlenirken, saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 40 kişi tedavi altına alındı. Polis, saldırıyı doğrularken, bölgeyi kordon altına aldı.
Pakistan Seçim Komisyonu (ECP) tarafından yapılan açıklamada, saldırıya ilişkin yetkililerden rapor istendiği duyuruldu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Belucistan eyaletine bağlı Killa Saifullah bölgesinde ise Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F) Partisi’nin seçim ofisi yakınlarında düzenlenen saldırıda, en az 10 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 8 kişinin ise hastaneye sevk edildiği aktarıldı.
Polis saldırılara ilişkin soruşturma başlattı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • kurt 2 ay önce Şikayet Et
    idam yok mu bizde yok maalesef
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Birileri yine bozgunculuk yapıyor.
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 2 ay önce Şikayet Et
    Kıymetli Pakistalı kardeşlerinin başı sağ olsun Allah sabırlar versin yardımcıları olsun ülkelerine birlik beraberlik düzen versin inşallah Allah'ım Müslüman aleminin Birlik berabekliğini bozmak isteyenlerin de tuzaklarını başlarına çalsın Amin sevgili Pakistan kardeşlerim bir olun beraber olun ölen sizin evlatlarınız parçalanan sizin ülkeniz lütfen istihbaratınızda ggelişrirgüçlü tutum
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kim koyuyor bu bombaları ben anlamadım.
    Cevapla
  • erbatug 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin insAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı
Süper Lig'de çılgın senaryo! Şampiyonluk yarışı ve ihtimaller...