Kuzey İrlanda Başbakanı: Hamas önemli bir ortak

Kuzey İrlanda lideri Michelle O'Neill, "acil ateşkes" çağrısı yaptığı açıklamasında, Hamas'ın Orta Doğu'da barışı sağlayabilecek önemli bir partner olduğunu söyledi.

Kuzey İrlanda Başbakanı: Hamas önemli bir ortak
Kuzey İrlanda Başbakanı: Hamas önemli bir ortak
GİRİŞ 10.02.2024 13:57 GÜNCELLEME 10.02.2024 14:27
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kuzey İrlanda lideri Michelle O'Neill, Birleşik Krallık (BK) merkezli LBC radyosunda dün yayımlanan söyleşisinde, Gazze'de ateşkes çağrısı yaparak "Burası çocukların mezarına dönüştü. Uluslararası hukukun mezarına da dönüşmesin" dedi.

Söyleşiyi yapan Britanyalı gazeteci Andrew Marr, Kuzey İrlanda'nın BK'den bağımsızlığını savunan İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA) da bir zamanlar terör örgütü olarak görüldüğünü fakat sonra Londra yönetimiyle diyaloğa girdiğini hatırlattı.

Marr, bunun ardından siyasetçiye "Dünyada pek çok kişi tarafından terör örgütü olarak görülmesine rağmen Hamas'ın eninde sonunda barışın sağlanması için bir partner olacağını düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

O'Neill da "Evet, diyaloğun ne kadar önemli olduğunu ve çatışmalara son vermenin tek yolunun diyalogtan geçtiğini anlamak için kendi örneğimize bakmamız yeterli." dedi.

47 yaşındaki lider, uluslararası toplumun da Orta Doğu'daki sorunun çözümü için harekete geçmesi gerektiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı: 

"Orta Doğu'da, özellikle de Filistin'de acil bir ateşkese ihtiyaç var. Uluslararası toplumun da hep birlikte ateşkes sağlanması için çaba göstermesi gerekiyor."

7 Ekim'de başlayan Gazze savaşının ardından Sinn Fein, Filistinlilere destek vererek ateşkes çağrısı yapmıştı. IRA'nın siyasi kanadı olarak değerlendirilen Sinn Fein, Kuzey İrlanda'da iktidardayken, İrlanda Cumhuriyeti'nde ana muhalefet konumunda. 

Partinin lideri Mary Lou McDonald da İsrail'in Gazze'de yürüttüğü askeri operasyonlarla uluslararası hukuk kurallarını ihlal ettiğini söylemişti. "Çocuklar ve kadınlar dahil binlerce sivilin öldürüldüğü bu saldırı asimetrik nitelik taşımaktadır" diyen McDonald, bir an evvel ateşkes sağlanması gerektiğini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Zaten tüm isalam alemi 3.5 milyon Türkü katliam yapan Çinin arkasinda, ne islamda kardeşlik ne türk dünyasinda kardeşlik kalmiş
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Dina karşi bir kominis ile bir islami cihat Nasil ortak olur?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Vallahi sen ve senin gibiler çok Müslümanim diyenlerden, daha dürüst daha çok insansınız sizleri kalpten tebrik ediyorum,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Yıldırım 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim hidayet versin inşallah İslâm ülkelerinde ki liderler bile böyle açıklama yapamadı
    Cevapla
  • adige 2 ay önce Şikayet Et
    allah söyletiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza