İrlanda’dan İsrail'i çileden çıkaracak adım: İlan ettiler!

İrlanda, bağışçıların yardımları askıya almasının ardından Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) 20 milyon euro maddi destek sağlayacağını duyurdu.

GİRİŞ 15.02.2024 14:16 GÜNCELLEME 15.02.2024 15:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

 İrlanda, bağışçıların yardımları askıya almasının ardından Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) 20 milyon euro maddi destek sağlayacağını duyurdu.

İSRAİL'İN SUÇLAMALARINDAN SONRA ÜLKELER DESTEĞİ KESMİŞTİ

İsrail’in Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) personellerine yönelik çeşitli suçlamalarının ardından ajansa destek vere ülkelerin büyük bir kısmı maddi desteği kesme kararı almıştı.

UNRWA'YA 20 MİLYONLUK DESTEK

UNRWA’nın desteklenmesi gerektiğini savunan İrlanda bugün bir kez daha desteğini gösterdi. UNRWA’ya 20 milyon euro maddi destek sağlayacağını duyuran İrlanda, BM üyesi ülkelere de maddi destek sağlama çağrısında bulundu. İrlanda Dışişleri Bakanı Micheal Martin, UNRWA Genel Komiresi Philippe Lazzarini ile Dublin’de gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Diğer bağışçıları, UNRWA'nın ihtiyaç sahibi milyonlarca Filistinli mülteciye hizmet verebilmesi için desteğini sürdürmeye ve genişletmeye çağırıyorum” dedi.

İspanya, geçtiğimiz hafta UNRWA'ya 3.5 milyon euro, Portekiz de 1 milyon euro ek yardım gönderme kararı almıştı.

İSRAİL'İN SUÇLAMALARI

Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin bağışlarıyla finanse edilen UNRWA, 1960 yılından bu yana Filistinli mültecilere sağlık, eğitim ve çeşitli alanlarda hizmet veriyor. Filistinli mültecilere insani yardım desteği de sağlayan UNRWA, 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılar başlatan İsrail’in hedefi haline geldi. UNRWA tesislerini hedef alan İsrail, UNRWA personelini Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısına katılmakla suçlamıştı. İsrail’in bu suçlamalarının ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres soruşturma başlatılmasını istemiş, çok sayıda ülke de UNRWA'ya maddi desteğini durdurma kararı almıştı. Norveç, İspanya ve İrlanda UNRWA'ya desteğin sürmesi gerektiğini vurgulamıştı.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    yabancı ülkeler bir müslüman olsun hiç bir kâfir bir müslümana saldıramaz buna izin vermez bizim gibi olmaz onlar hemde iyi bir müslüman olurlardı Allah'ım nasip etsin inşallah amin
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Musluman lar islamda uzaklaştıkça,,,, batılılar İslama ilgi duyuyor
    Cevapla
  • İzmirli 2 ay önce Şikayet Et
    İsterim İrlanda toptan Müslüman olsun...İnşallah
    Cevapla
  • fahri 2 ay önce Şikayet Et
    Yahu milyon mu milyar mı? Hoş milyar euro imkansız gibi....
    Cevapla
  • Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    Şimdi biz mi müslüman gibi hareket ediyoruz onlar mı ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü